maanantai 16. toukokuuta 2016

Kasvojen hoitorutiini ja -tuotteet

Puhdistustuotteiden jälkeen on vuorossa ihonhoitoa.

Silmänympärysvoiteita käytän sekä aamuisin että iltaisin. Näitäkin on päässyt salakavalasti kerääntymään, vaikka yhdessä vaiheessa tilanne oli jo parempi (käytössä oli vain kaksi voidetta). Tapanani on käyttää aamuisin heleyttäviä ja kevyempiä voiteita ja iltaisin tuhdimpia/anti-age rasvoja.


Pirkka Q10 silmänympärysvoide on perushyvä kosteuttaja. Imeytyy nopeasti ja kosteutustehot riittävät ainakin muiden voiteiden ohella käytettynä. Tämä on hyvä myös päivällä, koska ei ole liian tuhtia ja sopii meikin alle. Vaikutuksista juonteisiin tai niiden ennalta ehkäisyyn on hankala taas sanoa juuta taikka jaata, harvemmin kun niitä tuloksia pystyy tarkkailemaan ja eroa havaitsemaan ihan silmämääräisesti. Edullinen. Mielestäni parempi kuin samassa hintaluokassa pyörivä Rainbow.

Äskettäin tilaamani Dermosilin Nature Eye Cream on oman mittapuuni mukaan todella täyteläistä sekä ravitsevan ja hoitavan tuntuista. Koostumus on silti helposti iholle levittyvää ja pumppupullosta on näppärä annostella tuotetta sopiva määrä. Levityksen jälkeen silmänympärysiholle jää rauhoittavan hoidettu tuntu. Tämä on yökäytössä Pirkan voiteen kanssa vaihdellen. Jos silmänaluseni olisivat todella kuivat ja karheat tästä olisi varmasti eniten apua käytössäni olevista sy-voiteista.

The Body Shopin Vitamin E Eyes Cube stikki on mukavaa vaihtelua puikkomaisen olomuotonsa vuoksi. Stikki on koostumukseltaan aika kevyttä ja talvella tarvitsin tämän päälle vielä toisen voiteen, jotta kosteutus ja ihon suojaaminen olisivat riittävät. Heleyttää/kirkastaa hitusen ja tuntuu virkistävän viileältä. Ihan kiva, mutta en usko hankkivani uudelleen.

Lumene Bright Now Visible Repair 2in1 Eye Cream & Concealer. Tästä olen käyttänyt vain voidetta, joka onkin oikein miellyttävä. Imeytyy nopeasti ja silmänympärykset tuntuvat virkistyneiltä. Kosteuttaa sopivasti eikä turvota luomia, vaikka laittaisi vähän runsaamminkin. Concealer-osio oli mielestäni täysin turha; koostumus paakkuntui iholle levitettäessä ja jätti rasvaisen sekä kiiltävän pinnan. Niin ja ei peittänyt juuri lainkaan. Nyt kun avasin kannen pitkästä aikaa, peiteaine oli alkanut "hikoilla" ikävän näköisesti. Sy-voiteessa on jo pohja näkyvissä, joten tämä loppunee kuluvan kuukauden aikana.


Jaiks.

Oriflame Optimals Skin Youth Eye Cream esiintyi vähän aikaa sitten suosikkeja postauksessa. On edelleen näistä lempparini.

Seerumeita käytän vähän vaihtelevasti. Joskus kasvovoiteen alla ja joskus taas riittävät ihan yksinäänkin. Eivät ole päivittäisessä käytössä, lähinnä kuuriluontoisesti tai "tehohoitona" tarvittaessa.


Lumene LAB Age Preventing Serum (suojaava seerumi). Tästä oli oma postauksensa. Tykkään, hyvä sekaiholleni etenkin iltakäytössä.

Loreal Revitalift Total Repair 10 seerumia käytän "tuhkimotippojen" tapaan tarpeen vaatiessa. Seerumi löytyi joskus alelaarista euron hintaan.

Dermosil Hydrogeeli imeytyy iholle hetkessä. Geeliä ei juurikaan kasvoilla edes huomaa imeytymisen jälkeen. Tämä ei yksinään kosteuttajana useinkaan riittäisi, mutta muiden voiteiden alla tuo kivan lisän ja sopii myös seerumin/öljyn päälle hyvin.


Päivävoiteista itselleni sopivin tähän vuodenaikaan on Malu Wilzin Young Care Moisturizing Fluid. Todella kevyt, raikas, pahinta kiiltoa hillitsevä fluidi sisältää myös UV-suojan. Tämäkin loppuu ihan justiinsa, mutta en lähde uutta vielä ostamaan vaan otan jemmoistani Lumenen rasvan käyttöön.

Avon Nutraeffects Hydration Daily Cream on hitusen liian tuhtia ainakin lämpimiin päiviin. Tässä on kuitenkin SPF 15, joten siksi kaivelin tämän jemmoista kesää varten esiin. Ihotuntuma on kyllä ihan miellyttävä, mutta kiiltoa pukkaa aika runsaasti (primereista yms. huolimatta), jos kasvot vähänkään nahkeutuvat lämpimässä tai kosteassa.

Simple Kind To Skin Hydrating Light Moisturiser on ollut käytössä päivä- ja yövoiteena. Suosikkini, jota hehkuttelin esimerkiksi täällä.

Yövoiteet saatan toisinaan jättää väliin toisin kuin päivävoiteet. Joskus vaan tuntuu siltä, että ei tee mieli laittaa mitään ylimääräistä iholle ja antaa ihon hengähtää.


Avonin Nutraeffects sarjasta löytyy myös Hydration Gel Cream, joka on tuota päivävoidetta kevyempää. Koostumus on siis geelimäinen ja hoitavuus/kosteutustehot ovat myös hieman kevyemmät. Tämäkin sopisi päivä- ja yövoiteeksi, mutta on itselläni päätynyt jälkimmäiseksi. Tämä on hyvä kasvoöljyn tai seerumin päällä käytettynä tai jos iho vaatii vain hitusen kosteutusta.

Yves Rocherin Anti-Age Global yövoide pääsi yllättämään positiivisesti. Voide pyöri jemmoissani hyvän aikaa, koska suhtauduin tähän suurella epäilyksellä sillä YR:n kasvovoiteet eivät ole itselleni aiemmin sopineet.


Tässä on paksu, vähän balmimainen koostumus joka ohenee käsissä ja kasvoille levitettäessä. Imeytyy nopeasti eikä juurikaan tahmaa. Ihosta tulee sileä ja pehmeä kuin se kuuluisa vauvan peppu. Ei ole tukkinut ihoa ainakaan toistaiseksi. Tuoksusta en niin perusta (hyvin "rochermainen"), mutta on niin kelpo voide, että ei haittaa. Sain tämän tilaajalahjaksi ja nyt kun kävin kurkkimassa Yves Rocherin sivuilla, niin tämä olikin aika hinnoissaan. Tuskin raaskin tuohon hintaan hommata jatkossa. Pakkaus oli myös ehtinyt uudistumaan.


Avon Anew Clinical Hydra Recovery Over Night Mask on jäänyt vähän paitsioon Herbinan Moisture Blance kasvonaamion tultua taloon. Herbinaa käytän myös tavallisen (pika)kasvonaamion tapaan.

Naamioiden kanssa olen onnistunut hieman ryhdistäytymään ja olen niitä nyt käyttänytkin huomattavasti aikaisempaa säännöllisemmin.


Dermosilin Nature kasvonaamio kosteuttaa, hoitaa ja pehmentää ihoa todella hyvin. Tässä on vielä ehkä noin pariin käyttökertaan, mutta kunhan vaan malttaisi tarttua tähänkin välillä Herbinan sijasta.

Le Petit Olivierin mintuinen syväpuhdistava valkosavinaamio tuoksuu ihanalle. Samanoloinen kuin useimmat muutkin savinaamiot, mutta tuoksusta ja kasvoille jäävästä raikkaasta fiiliksestä plussaa.

Kuorinnat ovat aina olleet itselleni naamioita tärkeämmässä roolissa ihonhoidon saralla.


Le Petit Olivier kasvokuorinta sisältää luonnollista oliivinkivestä tehtyä jauhetta. Kuorinta on ollut suoraan sanottuna pettymys. Tämä on kuin kuoriva puhdistusgeeli, mutta tulee kyllä käytettyä vaikka ei olekaan niin tehokas kuin toivoin.

Yves Rocherin Refreshing Radiance Scrub onkin sitten jo selkeästi kuorivampi. Tuoksu on tuttu sarjan muista tuotteista eli raikas. Kuorivia rakeita on makuuni sopivasti. Toisaalta rakeet tuntuvat ehkä liiankin "raapivilta" ja turhan kookkailta, joten ei tästäkään suosikkiani tullut.


Malu Wilzin Papaya Peeling jauhemainen entsyymikuorinta on yksi suosikeistani ikinä ja tämä yksilö on ollut käytössäni jo vuosia. En nyt joka viikko -tai joka toinenkaan- ole tullut käyttäneeksi, mutta riittoisaa on. Onneksi säilyvyydeksi on merkitty 36 kk avaamisesta, joten tuskin on vielä vanhentunut tai menettänyt tehojaan. Jostain muistelisin lukeneeni, että kemiallisesti kuorivat tuotteet eivät olisi suositeltavia silloin, kun iho altistuu auringolle. Eli lähtee kesätauolle.

En ole suuremmin öljyjen fani ihonhoidosta puhuttaessa, mutta silti niihinkin tulee sorruttua välillä. E Pomegranate öljykapseleita olen käyttänyt muutaman hassun kerran sen jälkeen, kun näistä postailin. Sinänsä öljy tuntuu imeytyvän kasvoille pahemmin tahmaamatta (kasvovoiteen alla käytettynä), tuoksu on herkullinen ja hoitavuuskin ihan ok. Kesällä nämä olisivat omiaan etenkin auringossa oleilun jälkeen, katsotaan innostunko käyttämään ahkerammin.


Finneille ja epäpuhtauksille ovat käytössä Avonin clearskin Instant Spot Treatment ja Yves Rocherin Pure System finnilaastarit. Nopeuttavat ainakin finnien paranemista, vähentävät punoitusta ja ärtyneisyyttä. Eivät ole liian tujuja ja kuivata ihoa liikaa.


Kasvosuihkeita tulee käytettyä ennen meikinkinnityssuihketta tai silloin kun iho kaipaa lisäkosteutusta ja virkistystä. SASCOn Aloe Vera suihke sopii muuallekin kropalle ja olenkin nykyään tähän ihan koukussa. Yves Rocherin Sensitive Vegetal Soothing Mist viilentää ja rauhoittaa kasvoja mukavasti, mutta suihke on aika märkää eikä kovin hienojakoista. Jos tätä käyttää meikin päällä niin kannattaa suihkia ilmaan ja työntää kasvot siihen suihkepilven alle.

 

Huulirasvoja käytän päivittäin yleensä useampaan otteeseen ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ei näistä tällä kertaa sen enempää, useimmat ovat tainneet blogissa jo vilahtaakin.

 

Jemmoista löytyy enää vain Lumenen Artic Aqua Tasapainottava kosteusemulsio, varakappale Simpleä ja talvea odottelemaan siirretty vajaa purkki Nivean Q10 päivävoidetta. Lumenea haalin joskus alelaarista, tätä versiota ei kai taida olla enää myynnissäkään. Nivean rasva on liian hoitavaa ja "raskasta" kesäkäyttöön, joten kaivelen sen sitten talven tullessa esiin.


Yhteenvetona todettakoon, että silmänympärysvoiteiden sekä päivävoiteiden kanssa pitää ottaa tiukka linja: en osta uusia ennen kuin entiset alkavat loppumaan (vaikka mikä olisi). Muuten olen suht tyytyväinen käytössä oleviin tuotteisiin. Avonin naamarasvat ovat tosin aika keskikastia ja odotan noiden kuorintojen loppumista, jotta voin ostaa mieluisampia tilalle.

2 kommenttia:

  1. Avonin NutraEffects -geelivoide on miun lemppari! Tosin itselläni on se vihreä purkki. Kaksi purkkia jo odottaa käyttöönottoa, kunhan ensin saan käytettyä Oriflamen vadelmavoiteen ja Lumenen päivä- ja yövoiteen.

    Noita öljykapseleita tilasin ja harmi, kun niissä olikin jo 9/16 viimeinen käyttöpäivä, niin toisen purkin pistin myyntiin. En niin ahkerasti niitä tule käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin nutraeffectsin "edeltäjästä" enemmän (joka oli vihreässä purkissa). Se oli koostumukseltaan geeliä, kun tuo uudempi on geelivoidetta.

      Lumenen uudet/uudistetut voiteet kiinnostavat kovasti, mutta en vielä pääse ostamaan uusia, kun entisiäkin on ihan tarpeeksi.

      Apua, piti ihan tarkistaa päiväys öljykapseleista ja 9/16 komeili putelin kyljessä. Pitää ottaa siis tehokäyttöön :)

      Poista