tiistai 5. heinäkuuta 2016

NYX HD Studio Finishing Powder

Kun e.l.f.in High Definition Undereye Setting Powder (esiintynyt blogissa mm. tässä postauksessa) alkoi huventumaan uhkaavasti, aloin miettimään uuden tilaamista tai jonkin vastaavan tuotteen hankkimista. Ainakin koostumukseltaan NYXin valkoinen jauhemainen HD puuteri vaikutti hyvin e.l.f.in kaltaiselta, joten ajattelin kokeilla sitä samaan tarkoitukseen. NYXin puuteri on tarkoitettu koko kasvoille meikin viimeistelyyn sekä vähentämään kiiltoa, mutta mikseipä tällainen tosi hienojakoinen puuteri toimisi myös luomilla ja silmänalusillakin. Tämä sopii käytettäväksi myös ihan yksinäänkin, jos ei halua/tarvitse varsinaista meikkipohjaa laittaa.


Sokoksen nettikaupan sivuilta lainaten: "Meikkitaitelija Ida Ekmanin käyttövinkki:
NYXin HD Studio Finishing Powder on koostumukseltaan kevyt, silkkinen ja erittäin hienojakoinen mineraalipuuteri. Se soveltuu erityisen hyvin rasvoittuvalle tai sekaiholle, sillä se sitoo ihon öljyä ja poistaa kiiltoa. Puuterisiveltimellä levitettynä lopputulos on heleän läpikuultava ja todella luonnollinen, puuterivipalla saa halutessaan myös peittävämmän lopputuloksen. Sopii loistavasti niin meikkipohjan kiinnittämiseen kuin meikin korjailuun ja kiillon poistamiseen päivän mittaan. Hienojakoisuutensa ansiosta tuote ei keräänny juonteisiin eikä tuki ihohuokosia".


Sävy 01 Translucent Finish on siis valkoista, mutta sulautuu ihon sävyn huomaamattomasti. Pienoista heleyttävää vaikutusta on kyllä havaittavissa, mutta omassa käytössäni se on aina vaan plussaa. Koostumus on todellakin hienojakoista, joten kaukaa viisaana pahimman pöllyämisen ehkäisemiseksi en poistanut välikannen suojakalvoa kokonaan vaan tökin noin puoleen sirottimen aukkojen kohdalle reiät. Purkkia tuli kuitenkin hypisteltyä ja pyöriteltyä käsissä ja kun erään kerran avasin sen, oli sisältö tämän näköinen. Joko kalvotarra on valskannut tai sitten niistä jokusesta reiästä on tullut näinkin runsaasti puuteria ulos. Eli se siitä pöllyämisen ehkäisystä.


Puuteri on mineraalisilicaa ja purkin kannessa kerrotaan tämän olevan 100% puhdasta mineraalia. INCI: Silica (purkin etiketissä). Silica, Propylparaben, Methylparaben (MakeupAlleyn sivuilla). Onkohan koostumusta jotenkin uusittu/päivitetty, koska INCIt ovat erilaiset. No, oli miten oli, INCI-lista on mukavan lyhyt.


Levitän puuteria silmäluomille luomivärinpohjustajan päälle ja silmien alle peiteaineen päälle jollain pienehköllä siveltimellä. Esimerkiksi usein blogissa mainittu RT:n Setting Brush on tähän puuhaan oikein omiaan. Jos käytän muualla kasvoilla, niin silloin käytössä on iso puuterisivellin. Toisinaan painelen vielä vipalla nenään sekä T-alueelle, koska nuo alueet ovat rasvaisempia ja alkavat pukkaamaan kiiltoa usein päivän/illan mittaan. Pieni määrä puuteria riittää ja annostelun kanssa kannattaa olla huolellinen.

Tupsahti kädelle vähän reilummin :)


Enimmät puuterit karisteltu pois ja nopea häivyttely siveltimellä.

Tuntuma iholla on lupausten mukaisesti silkkisen sileä ja kevyt. Lopputulos on raikas ja luonnollisen kuulas. Ei kasaannu juonteisiin silmien alla e.l.f.iä enempää ja pitää peiteaineen siistinä paikoillaan. Juonteisiin kasaantumisessa ja niiden ikävässä korostumisessa vaikuttaa eniten kulloinkin käytetty peiteaine (toiset tekevät sitä paljonkin, jotkut hyvin vähäisesti). Viimeistelee myös muunkin meikkipohjan nätisti ja kiiltely tuntuu pysyvän paremmin kurissa.

Ainoa asia mikä vähän arveluttaa on mahdollinen silmänalusien kuivuminen, koska tätä ei ole varsinaisesti tarkoitettu täsmätuotteeksi silmien ympärillä käytettäväksi. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan kuivattanut ihoa tai ärsyttänyt silmiä, mutta nuo ongelmat kaiketi tulevat esiin paremmin pidemmän käytön myötä, jos nyt ovat edes tullakseen.

Oliko tästä e.l.f.in korvaajaksi? Kyllä, ainakin tähänastiseen käyttöön perustuen. Saatavuus on parempi, plus tämä sopii kasvoillekin. En keksi mitään muuta moitittavaa kuin tuo pöllyäminen.

Sokoksella HD Finishing Powder maksoi 11,90 e.


2 kommenttia:

  1. Kiva lukea tästä! :) Vaikuttaa hyvältä, ehkä munkin pitäisi antaa tälle mahdollisuus. RCMA:n puuteri kiinnostaisi. Se on itsessään hyvinkin edullista, mutta en nyt yhden puuteripurnukan takia viitsisi laittaa tilausta Beautylishille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti ihan googlettaa tuo RCMA ja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Siinäkin näyttäisi olevan INCI-listan mukaan silikaa (plus talkkia), joten on varmasti hyvin samantyyppinen NYXin kanssa.

      Ja täytyy vielä mainita, että e.l.f.in Setting Powder on hitusen enemmän "kirkastavampaa" kuin NYXin puuteri, mutta itselleni se ei ole ollut mitenkään ratkaiseva seikka :)

      Poista