keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Puuteri-inventaario

Puuterit ovat itselleni olennainen osa meikkiä. Viimeistelen ja kiinnitän meikkipohjan aina puuterilla. Käsilaukussa kulkee puuteri mukana meikin siistimistä, paikkailua ja kiillon ehkäisemistä varten. Käytössä on myös oma puuteri silmienympärysiholle ja silmäluomille. Meikkipohjiakin löytyy puuterimaisessa muodossa. Puhumattakaan aurinko- ja varjostuspuutereista, jotka ovatkin jo sitten aivan oma kategoriansa, korostuspuutereita tietenkään unohtamatta.


Päätin tehdä inventaariota puuterien suhteen, noita viimeksi mainittuja lukuunottamatta, ettei tulisi liian pitkä ja puuduttava postaus. Osa tuotteista on näkynyt blogissa aiemminkin, mutta otin nyt ihan kaikki mukaan tähän yhteenvetoon.

Tällä hetkellä käytössä meikin viimeistelyyn ovat essencen all about matt! fixing compact powder, Yves Rocherin irtopuuteri (02 Transparence Beige), We Care Iconin Natural Wear irtopuuteri (1 perfect translucent) ja satunnaisesti e.l.f.in Mineral Booster (Sheer).


Essencen puuteri taitaa olla tämän hetken eniten käytetyin. Valkoinen koostumus asettuu iholle huomaamattomasti ja lopputulos on kuulas sekä kevyt. Tekee ihosta sopivasti mattaisen. Levitän tämän kasvoille isolla puuterisiveltimellä, kuten irtopuuteritkin. Helppo ja vaivaton meikin viimeistelijä. Kaiken lisäksi on myös erittäin edullinen, joten tulen ostamaan tätä jatkossakin.


YR:n puuterissa parasta on tuoksu, joka on ihanan, noh, puuterinen ja hitusen parfyymimainen. Joku oli tosin kirjoittanut arvosteluissa tuoksun olevan tunkkainen ja mummomainen. Ei siis ole ihan jokaisen makuun. Puuterin saa halutessaan levitettyä kasvoille kevyesti ja pieni määrä todellakin riittää, muutoin lopputulos on omaan makuuni liian paksu ja näkyvän puuterinen. Voisi kuitenkin tehdä enemmän mattapintaisempaa jälkeä, joten siitä johtuen en osta jatkossa. Huonoin puoli on koostumus, joka on helposti "pöllyävää" eli sotkee ympäristöä siveltimeen otettaessa.

Irtopuutereissa on yleensä tuossa reikien kohdalla kalvo, jonka voi poistaa vain osittain tai tökkiä neulalla aukkoja osaan reikiä, jolloin puuteria ei tule kerralla liikaa. Luin alunperin kyseisen vinkin jostain blogista. Itsehän harvoin muistan tuon tehdä, mutta se vähentäisi varmasti sotkemisongelmaa.


Irtopuutereita annostelen ensin rasian kanteen (kääntämällä purkkia ylösalas ja sitten pyörittelen sivellintä kannessa). Vaikka levitänkin puuterit siveltimellä, niin joskus saatan painella irtopuuteria ohuelti vipalla rasvoittuvimmille alueille nenään, otsaan sekä leukaan ja vasta tämän jälkeen käyn kasvot läpi siveltimen kanssa.


E.l.f. "buusteria" käytän ihan irtopuuterin tapaan kaikenlaisille meikkipohjille, vaikka tämä olikin kai alunperin suunnattu käytettäväksi mineraalipohjien kanssa. Tämä sopii kevyeksi meikkipohjaksi ihan yksinäänkin, esimerkiksi kabukilla laitettuna. Toinen purkki on menossa, mutta alkuinnostuksen jälkeen on jäänyt vähemmälle käytölle. Pidentää meikin kestoa ja pitää kiillon kurissa suht hyvin. Enpä löytänyt tätä enää ainakaan e.l.f.in sivuilta, joten saatavuudesta en osaa sanoa. Ja oho, tämän säilyvyys on näköjään vain 3 kuukautta! Poistoon siis saman tien. Herää kysymys, että ehtiikö kukaan kuluttaa tuon purkin muutamassa kuukaudessa?


We Care Icon irtopuuteri oli heräteostos, koska oli niin edullinen. En ole tätä kyllä pitkiin aikoihin käyttänyt, mutta ei tässä varsinaisesti mitään vikaa ole. On vaan unohtunut laatikon pimentoihin. Kaiken kaikkiaan peruspuuteri, mutta kiillon ehkäisemisessä olisi parantamisen varaa. Pieni purkki on näppärä kuljetella reissuilla, jos tarvitsee irtopuuterin mukaansa.


H&M puuteri tuli tilattua tarkoituksella tummassa sävyssä, koska ajattelin sen sopivan varjostuksiin. Siihen tarkoitukseen olikin sitten aivan liian vaalea. Kuva vääristää väriä, on todellisuudessa lämpimämpi persikkaan taittava sävy. Olen päätynyt käyttämään tätä toisinaan luomivärien häivyttelyyn ja joskus poskipunan/aurinkopuuterin tapaan -melkein meikittöminä- päivinä. H&M on uudistanut meikkituotteensa, joten tämäkin on poistunut markkinoilta.

 

Avonin Luxe puuteri (Fair Silk) oli pettymys. Ensinnäkin tuoksu on omituinen, jotenkin kumimainen ja teollinen. Toisekseen tässä on viimeistelypuuteriksi liian kermainen ja täyteläinen koostumus. Tuntuu ja näkyy kasvoilla eikä ole makuuni tarpeeksi mattaava. Kolmanneksi rasia on hankala avata ja turhan iso, vaikka nätti onkin. Olen käyttänyt tätä välillä kevyemmässä meikissä meikkipuuterin tapaan eli peiteaineen kanssa tämä on riittänyt meikkipohjaksi. Puuterina käytettynä ei itselläni toimi, koska meikkipohjan päälle lisättynä tulee "pakkelimainen" lopputulos. Tämä päätyy nyt roskikseen, koska tuoksu on niin kamala ettei houkuttele käyttämään. Tiedä sitten onko omassa kappaleessani jotain vikaa vai onko jo eltaantunut.

 

Käsilaukun meikkipussissa "korjailupuuterina" toimii Maybellinen Fit Me (120 Classic Ivory). Tykkään tästä, koska koostumus on kevyt ja puuteri näyttää neutraalilta sekä raikkaalta kasvoilla. Pitää kiiltelynkin kurissa kohtuullisesti. Rasiassa on peili ja puuterin alla on myös paikka vipalle, mistä plussaa. Tämä on jo aika iäkäs tapaus, mutta ei silti vaikuta vielä mitenkään "pilaantuneelta". Voisi joka tapauksessa kohta puoliin hankkia uuden (joltain muulta merkiltä vaihtelun vuoksi) ihan hygieniasyistä, vaikka olen yrittänytkin muistaa pestä vippaa säännöllisesti.

Hyväksi todettu keino kiiltelyn/rasvaisuuden fiksaamiseen on painella ongelma-aluetta ensin kevyesti blotting paperilla, nenäliinalla/wc-paperilla tmv. ja laittaa sitten puuteria vipalla painellen (tai sipaista pienellä kasvosiveltimellä). Markkinoilta löytyy lisäksi puuteripapereita, joissa on jo itsessään puuteria mukana. Niitä en ole itse vielä kokeillut.

 

Jos ongelmana on puuterin näyttäminen "jauhoiselta" tai kuivalta iholla, niin face mist ja/tai make-up setting spray ovat silloin oiva apu. Itse käytän kyseisiä tuotteita aina muutenkin meikkaamisen jälkeen, sillä meikki asettuu nätimmin ja kestää siistimpänä pidempään. Face mistit ja facial sprayt lisäksi kosteuttavat/hoitavat ihoa (kannattaa varmistaa putelin kyljestä sopiiko tuote myös meikin päällä käytettäväksi).





E.l.f. High Definition Undereye Setting Powder on erittäin hienojakoinen täsmätuote kiinnittämään peiteaine silmänalusille. Mikseipä tätä voisi käyttää yksinäänkin (jos ei tummat silmänaluset ole ongelmana), sillä kirkastaa ja raikastaa ihoa. Peiteaineet eivät karkaile/kasaannu luomivakoihin niin helposti kuin ilman tätä. Itse käytän tätä luomillekin silmämeikinpohjustajan päälle (ja sipaisen kevyesti ripsillekin). En ennen tiennyt tällaista välttämättä tarvitsevani, mutta nykyään ei kai osaisi olla ilmankaan, vaikka en nyt ihan joka päivä käytäkään. Ostan varmasti lisää.


Rimmel Match Perfection Ultra Creamy Compact Powder meikkipuuteri (100 Ivory) on itselleni liian tumma muutoin kuin päivettyneellä iholla käytettynä. Sävy tosin häivyttyy hieman kasvoille levitettäessä, mutta on kyllä ivory-sävyksi omituisen tumma. Tämäkin on vanha kaveri, mutta säilyvyydeksi on laitettu 30 kk avaamisesta eli ensi kesänä uskallan vielä käytellä. Meikkipuuterit ovat helppoja ja nopeita pikaisen meikin loihtimiseen. Tämä on kategoriassaan sellaista keskikastia, tuskin ostan jatkossa sopivan sävyn puuttuessa valikoimista. Ja kyllä, puuteroin kasvot meikkipuuterinkin kanssa :D

 

Mineraalimeikkipohjat innostivat alkuunsa, mutta ovat sittemmin jääneet hieman unholaan. Baremineralsin Orginal (fairly light N10) on sävynsä puolesta sopiva, mutta on liian hohtava/kiiltävä tai ainakin muuttui kasvoillani sellaiseksi päivän mittaan. Merkin matte-mineraalipohja saattaisi toimia itselläni paremmin. Sekoittelin tätä Dermosilin "mineraalipuuterin" kanssa, jolloin lopputulos oli toimivampi. Dermosilista en osaa sanoa, että onko kyseessä täysin mineraalipohjainen tuote (siksi nuo lainausmerkit), mutta toimintaperiaate on sama kuin muissakin mineraalipuutereissa ja sitä myydään kuitenkin tuolla nimellä. Mattaisen nahkea purnukan korkki ei ole paras jauhemaisille tuotteille, koska sotkeentuu aina ja näyttää epäsiistiltä, kuten kuvasta näkyy.

Huomasin purkkeja näpelöidessäni, että nämä säilyvät avaamisen jälkeen vuoden. Ovat kuitenkin jo useamman vuoden takaisia, joten heipat vaan näillekin. Ehkäpä ostan jossain vaiheessa mineraalimeikkipohjan tai sitten en, sillä en ole juurikaan kyseisistä tuotteista uutuudenviehätyksen jälkeen innostunut.

HG-tuotteeni on jo vuosien ajan ollut Rimmelin Stay Matte-puuteri (Transparent). Kokeilunhaluisena on tullut nyt käytettyä muita tuotteita, mutta Stay Mattea tulen vielä jatkossakin ostamaan (jos ei nyt sitäkin mennä valikoimista poistamaan tai uudistamaan). Tässä puuterissa on kaikki kohdallaan; koostumus, tuntu iholla, hyvä saatavuus ja hinta (on usein tarjouksessa). Ainoastaan heppoinen pakkaus kismittää, koska hajoaa nopeasti.

Kuva täältä.

Lumenen sinisessä rasiassa olevaa kivipuuteria tuli myös käytettyä joskus ahkerasti. Noista ajoista Lumpun puuterit ovat uudistuneet ja kaiketi muuttuneet lukuisia kertoja. Lumenen puuteri voisikin olla pitkästä aikaa kokeilemisen arvoinen "käsilaukku-puuteriksi".

Oliko tuttuja tapauksia? Mikä on suosikki puuterisi?

6 kommenttia:

  1. Mä oon nyt tykästynyt Lumenen irtopuuteriin. Se on jopa niin hyvä, etten tarvitse käsilaukkuun puuteria ollenkaan. Ja yleensä pelkkä paperilla painelu on riittänyt, sillä mun kasvot rasvoittuu entisestään, jos lisäilen puuteria. Itse taas en niin Rimmelin puutereiden ystävä ole, koska mielestäni koostumus on paksumpaa, kuin muilla. Muut kokeilemani puuterit ovat paljon hienojakoisempia. Aikaisemmin olen käyttänyt viimeistelyynkin meikkipuuteria, sillä se on pitänyt kiillon paremmin kurissa kuin perus puuteri.

    VastaaPoista
  2. Ennen postauksessa esiintyneitä irtopuutereita mulla oli käytössä Lumenen irtopuuteri, josta muistelen kyllä tykänneeni enemmän kuin näistä :)

    Jännä ilmiö tuo rasvoittuminen puuterin lisäilyn myötä. Itse on "pakko" joskus siistiä meikkiä puuterilla, mutta liika lisäily tekee helposti tunkkaisen näköisen meikin.

    VastaaPoista
  3. Essencen puuteri on yksi suosikkini, jota ostan aina. Tosin rasiasta menee kansi aina rikki jossain vaiheessa ja reunat murenee tosi helposti, kun puuteri alkaa olla tyhjenemässä. Mutta parin euron hintaan sen sietää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä toistaiseksi säilynyt rasia ehjänä :) Tämä onkin vasta ensimmäinen essencen puuteri käytössä, mutta varmasti ostan jatkossakin. Haastaja entiselle HG puuterille (Rimmelille) on tainnut löytyä.

      Poista
  4. Elfin silmänaluspuuteri on kyllä huippu tuote! Mulla on tällä hetkellä käytössä Lily Lolon Flawless Matte Finishing Powder. Sillä saa helposti vähän turhankin puuterisen olemuksenm mutta siinä kohtaa hätiin tuleekin sitten tuo Urban Decayn Setting Spray. En alkuun tajunnutkaan, että kuinka kätevä keksintö kiinnityssuihke on. Pitäisi hommata matkakokoinenkin laukkuun meikinkorjausta varten. Harmi vaan, kun matkakokoja ei taideta Sokoksella myydä. Tuo Essencen puuteri voisi olla kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä essenceä kokeilla, on vielä niin edullinenkin ettei ihan kauheasti harmita, jos ei satu miellyttämään.

      UD:n All nighter Setting Sprayta sai minikoossa taannoin Sokkarilta pakkauksessa, jossa oli mukana myös isompi puteli. Muualla en tuohon minikokooon muista törmänneeni.

      Poista