lauantai 14. toukokuuta 2016

Kasvojen puhdistusrutiini ja -tuotteet

Minulla on sekaiho, jossa on ajoittain pintakuivuutta ja sameutta tai toisinaan epäpuhtauksia sekä rasvaisuutta. Poskipäät alkavat joskus punoittaa helposti, joten hankala sekaihoni on myös hieman herkkä. Tästä johtuen käytössäni olevat kasvotuotteet vaihtelevat paljonkin. Tarvitsen useamman putsarin ja voiteen, joita voin käyttää ihon kunnon mukaan. Vaihtelunhaluisena tykkään muutenkin, että on enemmän kuin yksi vaihtoehto kuhunkin tarkoitukseensa. Peilikaapissa on siis tungosta.


Puhdistan aina silmämeikin sille tarkoitetulla putsarilla, koska käytän vedenkestäviä mascaroita. Tai käytin ainakin viime aikoihin saakka, kunnes löysin NYXin Proof it:n. Silmämeikinpoistoaineena on tällä hetkellä viimeisiään vetelevä Lumenen Waterproof Eye Makeup Remover. Luottotuotteeni, josta on ollut useasti blogissa juttua. Pitäisikin hommata uusi, koska tämä loppuu kohta. En tiedä ostanko Lumenea vai vaihteeksi jotain muuta kaksifaasista poistoainetta. Nivea ja Yves Rocher ovat ainakin hyviksi todettuja.

Kasvojen puhdistuksessa suosin kaksoispuhdistusta eli pesen ensin meikin pois yhdellä putsarilla jonka jälkeen käytän toista putsaria varsinaiseen kasvojen pesuun. Jos en ole meikannut niin yksi pesu riittää.


Meikinpoistossa parhaiten ovat itselläni toimineet misellivedet ja puhdistusöljyt.

Dermosilin Puolukka kasvopuhdistusöljyn tuoksussa on marjainen vivahde. Helppo hieroa kasvoille ja huuhtoutuu pois suht vaivatta. Pullo vaan sotkee ja jää öljyiseksi, vaikka kuinka varovasti yrittäisi käsitellä. Kasvoille jää hieman nahkea tuntu pesun jälkeen, joten kakkosvaiheen puhdistus tulee tarpeeseen. Tykkään käyttää tätä enemmän talvisin tai ihon ollessa muuten kuivempi.

Ziajan Sensitive micellar water on osoittautunut todella hyväksi tapaukseksi. Tehokas, miellyttävän ihotuntuman omaava ja hellävarainen puhdistusvesi. Kasvot jäävät raikkaiksi eivätkä tunnu yhtään nihkeiltä. Tällä muuten saa poistettua NYXin Proof it waterproof mascara top coatin tavallisen ripsarin ohella. Vedenkestävä ripsari ei kuitenkaan tällä meinaa irrota.

Herbinan Energy Boost misellissä on pirteä tuoksu ja meikki lähtee tälläkin helposti. Tämä ei ole aivan niin miellyttävä kasvoilla kuin edellä mainittu Ziaja. Tuntui jossain vaiheessa jopa kuivattavan ihoa. Silmämeikkien poistoon en ole kokeillut.


Rainbow Puhdistusemulsio on koostumukseltaan kevyen emulsiomainen ja erikoisen (mutta ihan kivan) tuoksuinen. Poistaa meikin kohtuullisesti, mutta ei vaan ole niin tehokas, nopea ja helppo kuin nuo muut käytössä olevat meikkiputsarit. Tämä jättää kasvot vähän nihkeiksi huuhtelunkin jälkeen, joten en tykkää käyttää kakkosputsarin tapaankaan. On nyt käytössä meikkipöydällä käsien putsailuun. Alkuun tykkäsin enemmän, mutta ei soveltunut omiin tarpeisiin. Kuivaihoisille emulsiomaisten tuotteiden ystäville varmasti ihan pätevä ja edullinen hankinta.

Puhdistusvaahdot ja -geelit sekä kasvosaippuat toimivat pääasiassa kakkosvaiheen putsareina. Lisäksi käytän näitä tarvittaessa aamuisin, jos iho tuntuu likaiselta tai rasvoittuneelta. Joskus väsyneenä tai laiskotuksen iskiessä saatan skipata kaksoispuhdistuksen ja käyttää vaan jotain näistä.


Lumenen Bright Touch ja Avonin nutraeffects puhdistusvaahdoista kirjoittelin jo tässä postauksessa. Molemmat ovat ihan jees. Näistä pehmein ja "ylellisin" Malu Wilz Gentle Cleansing Foam oli puolestaan esillä täällä.

Loreal Sublime Fresh puhdistusgeeli sopii iholleni erityisen hyvin silloin kun iho on epäpuhtaampi. Raikastava ja sopivan tehokas putsari pääsee kesällä varmasti ahkeraan käyttöön.


Minituubi Dermosilin Nature sarjan puhdistusgeeliä odottelee kesän reissuja. Sitrusmainen tuoksu on tässä sama kuin sarjan kasvovedessä, johon ehdin aikoinaan jo tympääntyä. Mutta eiköhän se ole siedettävissä tuon pikku tuubin ajan.

Madaran Detox kasvosaippua Karhunvatukka & Valkosavi. Kasvosaippua pesee kasvot natisevan puhtaiksi. Päivittäisessä käytössä kuivattaisi ihoani liikaa, joten tämä on käytössä silloin kun haluan perusteellisemman puhdistuksen tai kun iho äityy puskemaan rasvaa enemmän. Toimii mallikkaasti rasvoittumisen hillitsemiseen ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. Kuvassa saippuan reunoille on kuivunut vaahtoa, ei ole siis vielä noin pahasti kulahtanut :D


Kasvovedet kuuluvat olennaisena osana ihonpuhdistusrutiiniini. Viimeistelen ihon aina pesemisen jälkeen kasvovedellä. Joskus aamuisin, jos iho ei vaadi pesemistä, niin huuhtelen kasvot viileällä vedellä ja käytän kasvovettä.


Uusin suosikkini on Lorealin Age Perfect kasvovesi. Tässä on CG-vitamiinia, joka tuntuu tekevän kasvoilleni oikein hyvää (mitä kyseinen CG-vitsku sitten onkaan...). Iho raikastuu ja näyttää hehkeämmältä. Tuoksu on aika voimakas, joten en suosittele herkkänenäisimmille. Käytän tätä yleensä aamuisin herättelemään ja virkistämään kasvoja.

Hieman edellistä vanhempi suosikkini on Madaran Balancing Toner. Tasapainottaa kasvojen ihoa, ei kuivata/kiristele ja tuntuu kivan raikkaalta. Iho voi paremmin ja näyttää kuulaammalta tämän käytön myötä. Tämä oli eka putelini ja on ehdottomasti saatava lisääkin.

Herbinan Fresh kasvovettä käytän lähinnä epäpuhtauksille ja joskus kasvojen T-alueelle. Tuoksu on tumakan alkoholinen ja on muutenkin liian tujua koko kasvoille säännöllisesti käytettynä. Toisaalta epäpuhtauksille yms. tarvitsisin tehokkaamman tuotteen. En osta enää jatkossa.


Lisäksi käytän pieniä vanulappuja silmämeikinpoistoaineen kanssa, isoja vanulappuja misellivesien kanssa ja puuvillavanua kasvovesien kanssa. Puuvillavanu on edullista (ainakin tuo Pirkka) ja siitä saa itse pyöriteltyä sopivan kokoisia palloja tai myttyjä. Märillä käsillä ei kannata tuohon puuhaan ryhtyä (koska tarttuu silloin käsiin) vaan ottaa sopiva määrä vanua ennen kasvojen puhdistamista. Vanu tuntuu pehmeämmältä kasvoilla eikä kastu helposti niin märäksi kuin laput.

Nykyään löytyy paljon erilaisia kasvoharjoja, konjac-sieniä tms. En ole vielä oikein ajatukselle kasvoharjasta lämmennyt, koska ne ovat aika kalliita, niihin pitää hankkia vaihtopäitä, ladata ja missä sitten säilyttäisi järkevästi "ylimääräisiä" vehkeitä. Konjac-sientä voisin kokeillakin, mutta arvelen että laiskuuttani en jaksaisi sitä kovin ahkerasti käyttää.

Kuva täältä.

Jätän nyt suosiolla tämän postauksen ulkopuolelle kuorinnat, naamiot ja voiteet, ettei postauksesta tule järkyttävän pitkä. Niistäkin on aikomus tällainen iventaariomainen yhteenveto väsätä.

Ideaali tilanne olisi muutama purkki vähemmän, esimerkiksi puhdistusvaahtoja ja misellivesiä riittäisi yksikin enkä tarvitsisi kasvosaippuaa ja tehokasta puhdistusgeeliä yhtäaikaisesti käyttöön. Pari tuotetta ehtinee kyllä loppuakin tässä toukokuun aikana. Uuden micellarin tulin tosin jo tilanneeksi, mutta siitä lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Mulla tuntuu kertyvän puhdistustuotteita kauheasti kaappeihin, ja kaikkia pitää tietenkin kokeilla heti :D. Misellit ja öljypuhdistukset ovat omia suosikkejani ihon putsaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munkin pitäisi yrittää malttaa käyttää entisiä pois ennen uusien korkaamista :D

      Misellit ja öljyt ovat kyllä tehokkaita, miellyttäviä käyttää ja riittävän hellävaraisiakin.

      Poista