sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Meikkejä ruodinnassa


Avon Mark Glow On korostusvoide. Tämä voidemainen highlighter tuli perinteisestä avokin äidiltä saamastani Avonin "joululahjakassista" enkä olisi muuten varmastikaan kyseistä tuotetta tullut itse tilanneeksi. Lähinnä siksi, että highlighter tuotteita löytyy entuudestaakin jopa liikaakin omaan kulutukseeni nähden ja en ole kokenut voidemaisia korostustuotteita niin toimiviksi (käyttömukavuus, nopeus, vaivattomuus) kuin puuterimaiset highlighterit ovat.


Korostusvoiteen koostumus on ohuehkoa sekä kevyttä ja levityskin luonnistuu sujuvasti. Itse yleensä hillitymmän meikkilookin suosijana olen laittanut tätä pienen määrän sormenpäällä taputellen/painellen/sivellen poskipäiden korkeimmalle kohdalle ohimoille kevyesti häivyttäen. Kun tämän tekee meikkivoiteen päälle ennen puuterointia, ei lopputulos ole mielestäni liiaksi silmille pomppaavan hohtava. Edelleen olen sitä mieltä, että vastaavat puuterimaiset tuotteet ovat helpompia sekä nopeampia käyttää, mutta ainakin näin alkuinnostuksessa tähän on viime aikoina tullut tartuttua yllättävänkin usein. Tuolla alempana olevassa swatch-kuvassa olen nopeasti vaan pyyhkäissyt sormella aika reilun määrän kämmenselälle sen enempiä häivyttelemättä.


Toinen lahjakassista paljastunut meikkituote oli ultra glazewear absolute huulikiilto (heavenly honey), jota myöskin olen käyttänyt viime ajat tiiviisti joko ihan yksinään tai joidenkin huulipunien päällä. Tykkään kovasti tahmaamattomasta huulitunnusta sekä nätistä monenlaiseen meikkiin soveltuvasta sävystä.

Yhteen aikaan monissa kauneusblogeissa ja -vlogeissa kokeiltiin niksiä, jossa huulipunaa käytettiin "correctorina" tummilla silmänalusilla. Eli punaa laitettiin taittamaan ja korjaamaan sinisyyttä/tummuutta toisen peiteaineen (plus meikkivoiteen) alle vaihtelevin tuloksin. Tuon tekniikan onnistuminen riippuu paljon lähtötilanteesta (kuinka sinertävä ko. alue on), muista käytetyistä tuotteista, huulipunan koostumuksesta ja siitä kuinka paljon punaa laittaa. Itse en uskaltautunut tuota kikkaa kokeilemaan, koska peiteaineilla saa vähemmälläkin vaivalla vähintäänkin yhtä hyvän ja usein jopa paremmankin lopputuloksen.

Kun huomasin Catricen hyllyssä Allround Concealer peiteainepaletin (alemmassa kuvassa sävyt näyttävät todellisuutta vaaleammilta), jossa oli mukana punertavan oranssi, lohenpunaiseen taittava sävy (ei nyt aivan punaiseen huulipunaan verrattavissa, mutta on selvästi punertavampi kuin correctoreissa tyypillisempi persikkainen sävy) niin tuo edellä mainittu kikka palautui välittömästi mieleeni ja mielenkiinnolla nappasin paletin mukaani kassalle.


Paletin punaoranssihtava sävy kyllä korjaa sinisyyttä jonkin verran, mutta ei sen ihmeellisemmin tai paremmin kuin peiteaineet/correctorit yleensäkään. Lopputuloksesta tulee todella kuivan ja jotenkin paksun näköinen, kun peiteaineita joutuu vielä kerrostamaankin normaalia runsaammin, jotta tuon punaisuuden saa häivyttymään. Lisäksi kasaantuu juonteisiin ikävästi niitä korostaen, vaikka käyttäisi alla mitä hyvänsä voidetta ja silmänalusprimeria. Koostumus ja levittyvyys on näissä kaikissa peiteväreissä muutoinkin kankeaa ja nappeja joutuu kunnolla hinkkaamaan sormella, jotta jotain irtoaa. Pigmenttisyydessäkään ei ole pahemmin kehumista. Vihreää sävyä olen käyttänyt muualla kasvoilla esiintyviin punoituksiin suht hyvällä menestyksellä, mutta ei sekään ole parhaimmasta päästä omassa kategoriassaan. Paletti ei siis toiminut meikäläisen tarpeita vastaavasti, mutta onneksi oli niin edullinen (muistaakseni alle 4 euroa), että ei suuremmin harmita.

Catricen valikoimasta löytyy helmiäkin ja sellaiseksi on osoittautunut esimerkiksi Glam Doll waterproof Mascara. Ei paakuta tai klimppaa ripsiä ja laittaminen onnistuu kiireessäkin suhraamatta. Pitää taivutukset ripsissäni hyvin eikä leviä, mikä on tietysti oleellisen tärkeä ominaisuus vedenkestävälle ripsivärille. Erottelee nätisti ja pidentää räpsyttimiä jonkin verran, mutta massiivista tuuheutusta hakeville ei tämä ole paras valinta. Mielestäni tämä on hinta-laatusuhteeltaan (alle 5 e) erinomainen arkiripsari.


Syksyllä tai niillä main voitin Neiti Minttukiharan-blogissa olleesta "veikkaus" -kilpailusta pienen ylläripaketin, joka sisälsi muutaman meikkituotteen (muistaakseni näiden lisäksi paketissa oli palasaippuakin). Nyt tuotteet ovat ehtineet olla käytössä jo hyvän tovin eli niistä ovat lopulliset mielipiteetkin muodostuneet.


Colourpopin minikokoisissa Ultra Satin Lip nestemäisissä huulipunissa (Dopey ja Frick N' Frack) on miellyttävä huulituntuma, vaikka ne aika mattaisiksi laittamisen jälkeen asettuvatkin. Pigmenttiä on runsaasti ja ainakin nämä sävyt pysyvät huulilla pitkään. Tykkään näistä paljon ja jos joskus tulevaisuudessa teen tilausta Colourpopille niin voisin hankkia ko. punia lisääkin.

Mark Glow On Face Illuminator, Colourpop Dopey ja Frick N' Farck.

Myöskin palkintopakettiin kuuluneessa Isadoran mascarassa on jännä harja, jonka kokoa ja osin muotoakin voi muunnella hylsyn päästä kääntämällä. Itse olen säätänyt harjan koon noin "keskivaiheille" enkä sitä ole käytössä juurikaan sen enempiä venkslannut. Tämä ei ole vedenkestävää, joten ei pidä taivutuksia ripsissäni montaa minuuttia levityksen jälkeen. Siksipä käytän tämän päällä vedenkestävää top coat -mascaraa, kuten muidenkin ei-vedenkestävien ripsarien kanssa. Sävy on normaaleista tottumuksistani poiketen tummanruskea, mutta on niin tummaa, että itse en juurikaan suurta eroa huomaa mustiin mascaroihin verrattuna. Muilta osin tämä on perustasoa, mutta laittaminen vaatii toisinaan aikaa sekä kärsivällisyyttä (alkaa liimaamaan ripsiä yhteen jos kerrostaa vähänkään enemmän, mutta ilman kerrostamista lopputulos on aika pliisu) eli en tule tätä itse jatkossa hommaamaan.


Ripsareilla jatketaan. Lumene Blueberry Wild Curl ripsivärin sain äipältä, koska hänelle rupesi ilmaantumaan herkistymisreaktiota Lumenen tuotteille kasvojen ja varsinkin silmien alueella. Vaiva sen kuin vain paheni ennen kuin ymmärsi jättää kyseisen merkin tuotteet pois käytöstä (ja tämä siis ihan lääkärinkin suosituksesta). Oli ehtinyt yhden kappaleen tätä mascaraa ostamaan varastoonkin ja se päätyi allekirjoittaneelle. Itsehän voin käyttää Lumenea ongelmitta ja mielelläni annoin mascaralle uuden kodin.


Blueberry Wild Curl on vedenkestävänä versiona yksi suosikkiripsareistani ikinä, vaikka en olekaan sitä vielä "uuden tulemisen" (se nimittäin poistui hetkeksi valikoimista) jälkeen tullut käyttäneeksi. Tämä tavallinen ei-vedenkestävä ripsari on ollut myös ihan toimiva vedenkestävän päällysripsivärin kanssa, mutta ei silti yhtä loistava kuin samainen waterproof mascara. Taivutukset eivät pysy tällä aivan yhtä hyvin eikä ripsiin tule samalla tavalla rakennetta kuin wp mascaralla, mutta pidentää ja erottelee ripsiä nätisti tämäkin. Tulee käytettyä, mutta seuraavaksi hankin sen vedenkestävän version.

2 kommenttia:

  1. Catricella on Camouflage Cream, sävy wake up effect, jota käytän peittämään tummia silmänalusia ja varsinaisen peiteaineen alle (ja kaiken alla on vielä elfin primeri...). Se ei ole niin paksua koostumukseltaan kuin nuo paletissa olevat ja on juuri sellainen hillitysti lohenpunainen, joten toimittaa aika hyvin hommansa. Sitä voin suositella.
    Catricen Glam Doll maskara (ihan vesipesumalli) on munkin mielestä tosi hyvä ja aika pitkälle ohuen harjan ansiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on joskus ollutkin tuota Camouflage Creamia, mutta eri sävyssä. Se oli kyllä ihan eri maailmasta kuin nuo peiteainepaletin napit. Täyytypä laittaa muistiin wake up effect sävy, testaan mielellään kaikki (tai no ainakin hintatasoltaan sopivat) silmienalusten tummuutta peittävät tuotteet :)

      Glam Doll ripsarissa on kyllä just hyvän kokoinen ja mallinen harja, jota on näppärä käsitellä.

      Poista