torstai 3. elokuuta 2017

Pari luonnonkosmetiikan kasvoputsaria


Otetaanpa ruodintaan pari tuotetta kasvojen puhdistuksen saralta eli kasvosaippua ja puhdistusvaahto. Molemmat sopinevat parhaiten sekaihoisille tai rasvoittuvalle ihotyypille.

Itselleni on kehittynyt jonkin sortin fiksaatio kasvosaippuoihin ja sellainen varustuksestani yleensä aina löytyykin muiden putsareiden ohella.

Nurme Carrot Vitamin Soap soveltuu kasvo- ja vartalosaippuaksi. Hintaa tällä hellävaraisella porkkana-vitamiinisaippualla on esim. Kärkkäisen verkkokaupassa 6,90 e.

Hommasin tämän kasvojen pesua varten, mutta pienellä varovaisuudella lähdin kokeilemaan sillä pelkäsin tämän olevan liian tujua naaman pesuun, koska kyseessä on "yleissaippua". Tosin Nurmen palasaippuoista monet taitavat passata myös kasvoille ja valikoimissa on erikseenkin varsinainen kasvosaippua. Palashampoitakin löytyy ja sellainen pitää jossain vaiheessa hankkia, vaikka "säilyttäminen" onkin niiden kohdalla ärsyttävää, koska paloille pitää olla oma alustansa/kuppinsa ja ne kostuvat sekä möhjääntyvät helposti suihkun tienoilla majaillessaan.

Tuoksu oli alkuun tässä tosi voimakas ja jokseenkin mausteinen sekä maskuliininen, vaikka paketin mukaan kyseessä on sitrustuoksu. Säilytin saippuaa pahvipakkauksessaan jonkin aikaa kylppärin peilikaapissa ja sen kyllä haistoi heti kylppäriin astuessaan. Ajan myötä enimmät aromit ovat saippuasta hälvenneet eikä haju tule enää juurikaan esiin kasvoillakaan käytettäessä (vasta nyt tuoksu on sopivan mieto pienellä sitruksisella vivahteella), mutta tuoksuherkille en silti suosittelisi.


Pala vaahtoaa veden kanssa käsissä helposti ja runsahkoosti, vaikka näin alkuun vielä kulmikas muoto on hankala kämmenissä pyöriteltävä. Pesee naaman putipuhtaaksi (kuten lähes kaikki muutkin kokeilemani kasvosaippuat) jättämättä kiristelevää tuntua iholle. Näin ainakin nyt kesällä, kun ihoni on rasvaisempi, talvikuivemmalla iholla voisin kuvitella tämän olevan itselleni liian "pesevä" säännöllisessä käytössä. Saippua sisältää erilaisia öljyjä, joten ei ainakaan pitäisi olla sieltä kuivattavimmasta päästä omassa kategoriassaan. Ei siis ole (ainakaan vielä) aiheuttanut ihon kuivahtamista, mutta jos niin sattuu käymään pidemmässä juoksussa, saippuan voi sitten siirtää vaikkapa käsienpesu tarkoitukseen.


Toimii omissa rutiineissani kakkosputsarina tai yksinään silloin, kun en ole meikannut. Eli pesen kasvot ensin ykkösputsarilla tai vaan huuhtelen märiksi, vaahdotan saippuan käsissä joilla hieron "vaahdon" naamaan ja jälleen huolellinen huuhtelu. Silmämeikkiä en lähtisi saippualla poistamaan (en ole uskaltanut edes kokeilla), koska oletettavasti kirvelee ankarasti silmiin jouduttuaan ja ohuelle sy-iholle sopivat muutoinkin hellävaraisemmat tuotteet.

+ sisältää A- ja E-vitamiineja
+ todella riittoisa kasvoputsarina käytettynä
+ puhdistaa/pesee ihon kunnolla puhtaaksi
+ edullinen

- alkuun todella voimakas tuoksu
- tuntuma on, että saattaa alkaa kuivattamaan liian usein tai kuivemmalla iholla käytettynä


Natura Siberican tuotteista kiinnostuin niihin useammassakin blogissa törmättyäni. En vaan aiemmin sattunut asioimaan missään verkkokaupassa, jossa merkkiä olisi ollut myynnissä. CDON:in kosmetiikkapuolelta bongasin taannoin joitakin tuotteita alehintaan (ko. vaahto oli 12 e, mutta huomasin tätä olevan saatavilla alle kympilläkin mm. Organic Store verkkokaupassa) ja tilasin kokeiluun Cleansing Foaming Moussen. Sisällössä on mm. Sophora Japonicaa (pikaisen googlauksen mukaan eräs japanilainen puulaji) ja luomu kamomillaa. Puhdistusvaahto lupailee putsauksen ohella kosteuttaa sekä tasapainottaa kasvojen ihoa ja se on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle/sekaiholle. Silmänympärysiholla käyttöä kehoitetaan välttämään.

Vaahto on useimmille tällaisille putsareille hyvin tyypillistä, kuohkeaa ja pehmeää eikä liian höttöistä, mutta koostumus voisi toki olla tiiviimpääkin. Tuoksu oli aluksi omaan nenääni jotenkin pistävä (lieneekö syynä kamomilla?), mutta siedätyin siihen hyvin nopeasti enkä koe sitä enää pahemmin häiritseväksi.


En pese puhdistusvaahdoilla meikkejä vaan käytän niitä kakkosputsareina tai aamuisin. Tämä on ollut oivallinen tapaus etenkin aamulla, koska jättää ihon raikkaaksi ja puhdistuneen tuntuiseksi. Ei ole ihan niin tehokkaan tuntuinen kuin esimerkiksi tuo Nurmen saippua, mutta en sitä vaahdoilta odottaisikaan. Ei ole kuivattanut, ärsyttänyt, lisännyt epäpuhtauksia tms., joten on toimiva tuote kaikinpuolin.

+ raikas kasvotuntuma
+ sopiva puhdistusteho etenkin aamukäyttöön

- hieman "hankala" saatavuus
- tuoksu


2 kommenttia:

  1. Oon käyttänyt joitakin Natura Siberican tuotteita, ja osasta olen tykännyt kovasti ja osa on ollut "ihan ookoo";) . Valikoimaa merkiltä kyllä löytyy, mutta en ole nähnyt missään kaupassa sitä myytävän, ainoastaan netissä. Puhdistusvaahtokaan ei vaikuta yhtään hassummalta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merkillä näyttäisi olevan paljonkin kiinnostavia juttuja, joita voisin mielelläni kokeilla :)

      Poista