lauantai 22. heinäkuuta 2017

3 x stick


Mukavaa vaihtelua ehostamiseen saa välillä tuotteilla, jotka ovat jossakin muussa muodossa kuin siinä totutun perinteisessä. Vaikka tykkäänkin ehdottomasti eniten (koska helppoja ja nopeita laittaa) esimerkiksi puuterimaisista luomiväreistä, korostustuotteista ja poskipunista niin hurahdan helposti muissakin koostumuksissa niitä toisinaan ostelemaan, varsinkin jos sattuu edullisesti tarjolla olemaan. Tämän jokseenkin kankean alustuksen jälkeen (heh) seuraa mietteitä kolmesta stick-mallisesta tuotteesta.

Kasvoprimereita löytyy nykyään monen sorttista voidemaisista suihkutettaviin misteihin, mutta stickinä en ole niihin törmännyt. Siksipä olin innoissani, kun huuomasin kosmetik4less:lla Catricen Travelight Story LE-kokoelmaan kuuluvan Cool & Matt Primer Stickin.


Levitän primerin vetelemällä suoraan puikosta kasvoille viiruja sinne tänne, jotka sitten tasoittelen kevyesti sormilla taputelllen ja sivellen. Puikosta suoraan laitettuna primer tuntuu virkistävän viileältä, mikä on ainakin näin kesällä oikein miellyttävä asia. Koostumus ikään kuin sulaa iholle ja tasoittelu sujuu vaivattomasti. Tuntuma kasvoilla on kevyt ja melko huomaamaton, eikä niin silikoninen kuin monien ns. tavallisten voidemaisten primereiden kanssa, mistä tulee lisää plussaa. Sormilla kokeillessa kasvoilla tuntuu tuotetta kyllä olevan, koska tämä mattaistaa jonkin verran ihoa välittömästi. Postauksen alimmassa kuvassa en ole tasoitellut tai häivytellyt swatchia mitenkään, jolloin jälki näyttää vaalean hohtavalta, mutta kasvoille levittelyn jälkeen on oikeastaan väritöntä. Meikkipohja levittyy ainakin kostealla blender meikkisienellä tämän päälle ongelmitta plus meikki kestää siistinä pidempään ja panin merkille, että ihon kiiltely etenkin otsan osalta pysyi kurissa pitkään. Pienen kokonsa vuoksi tämä on kätevä reissukaveri.

Kuten jo alussa mainitsin, suosin yleensä puuterimaisia luomivärejä, vaikka välillä tulee hurahdettua voidemaisiinkin luomareihin (jotka jäävät melko usein lähes käyttämättä). Kynämäisessä muodossa olevia luomivärejä en ole omistanut aikoihin (paitsi NYXin Jumbo Eye Pencilin), joten vaihteeksi teki mieli sellainenkin hommata kokeiluun. Catrice Stylo Eyeshadow Pen sävyssä 030 Copper And Paste houkutteli kauniin metallinhohtoisella kuparisella värillään. Nimestään huolimatta itse luomiväri on tässä puikkomaisessa muodossa eikä varsinainen "kynä" eli mielestäni se lukeutuu enemmänkin stickiksi.


Väri liukuu iholle helposti, tuntuu silkkisen sileältä ja pigmenttiä on todella runsaasti. Ja tämä muuten pysyy paikoillaan; esimerkiksi swatchin jouduin poistamaan meikinpoistoaineella, koska vesipesu ja käsisaippua eivät juurikaan siihen tehonneet. Levittely ja tasoittelu luomelle onnistuu parhaiten sormella ja työstäminen kannattaa tehdä nopeasti, koska tämä jämähtää hetkessä paikoilleen. Varsinainen häivyttely on nopeasta toiminnasta huolimatta hankalaa eikä se kunnolla edes onnistukaan. Toisaalta tämä levittyy kyllä niin tasaisesti ja "runsaasti", että koko luomelle käytettynä voi laittaa kerroksen suoraan kynästä ja vaan taputella sen jälkeen kevyesti, jolloin suurempaa tahkoamista värin kanssa ei tarvita. Jos ei halua kovin räväkkää silmämeikkiä niin tämä toimii kivasti tehostevärinä tai paksumpana rajauksena yläripsien tyvessä puikon päällä laitettuna.

Voidemaisia poskipunia arsenaalissani on tällä hetkellä yhden paletin (jossa ovat nappeina) ja yhden nestemäisen punan verran. Blush Stickin mentävä aukko oli siis olemassa ja tietysti kiinnostuin Makeup Revolutionin poskipunapuikoista, kun sattuivat silmiini osumaan. Merkillä on näitä Blush Stickejä mattaisina sekä sheer-versioina ja itse päädyin mattaiseen punaan.


Makeup Revolution The ONE Blush Stick Matte Dream on hempeä vaaleanpunainen sävy, joka on kasvoilla luonnollisen hillitty. Tähän aikaan vuodesta on päivetystä saaneille kasvoilleni himpun verran liian vaalea, mutta neutraaliin no-makeup lookiin sopii kyllä nytkin. Voidemaiset poskipunat toimivat hyvin myös puuterimaisten punien alla niitä "boostaamassa" sekä parantamassa kestävyyttä (tietysti poskipunasta riippuen). Swatch-kuvassa punaa on paksuhko kerros suoraan puikosta sipaistuna, mutta häivyteltynä sävy on huomattavasti vaaleampi.

Koostumus on The ONE Blush Stickissä kermaisen pehmeää ja sitä on helppo häivytellä poskipäille sormilla tai kostealla meikkisienellä. Varsinaisia meikkituotteita en laita kasvoille "vetelemällä", koska silloin alla olevat tuotteet saattavat helposti liukua pois paikoiltaan. Tupsautan puikosta joko suoraan yhteen kohtaan, josta lähden sitä levittelemään tai otan stickistä tuotetta sormiin/meikkisieneen, jonka avulla vien tuotteen kasvoille. Tämähän sopisi huulipunaksikin, mutta sävy on sellainen, että jää omalla kohdallani vaan poskien punailu käyttöön.

Poskipuna, luomiväri ja primer.

Samat ulkona.

Iskevätkö teihin ns. tavallisista ja perinteisistä kosmetiikkatuotteista eroavat koostumukset, kuten stickit, puikot, kuulat, cushionit, voidemaiset luomivärit tai poskipunat jne.? Löytyykö kenties joku suosikki tuolta saralta?

2 kommenttia:

  1. Puikot ja voidemaiset tuotteet on kivaa vaihtelua normipuuteristen ohella. Useimmiten käytän contour- ja poskipunapuikkoja, koska ne saa vaivattomasti töpöteltyä paikoilleen. Voidemaisia luomivärejä en käytä nykyisin kovin paljoa, koska ne aina viiruuntuu luomille:(
    Catricen primeripuikko pitääkin muistaa tsekata, vaikuttaa mielenkiintoiselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Contour- ja korostustuotepuikko olisi varmasti näppärä. On ollut monesti mielessä sellainen hankkia, mutta on vaan jäänyt. Mulla toimii tällä hetkellä voidemaisena varjostustuotteena Max Factorin Pan Stick suht tummassa sävyssä.

      Tuo primer stick on kiva tapaus erilaisuutensa vuoksi ja toimiikin ihan hyvin :)

      Poista