perjantai 5. toukokuuta 2017

Kevään hittejä ja huteja

Aloitetaan parhaista ja eniten käytetyistä.


Lumene True Mystic Volume Waterproof ripsiväri toimii ripsissäni hienosti. Pidentää, tuuheuttaa ja tuo näyttävyyttä. Pitää taivutukset kuosissa pitkään. Ei klimppaa ja erottelee räpsyttimet nätisti. Ei myöskään karise tai leviä eikä laittaminen ole vaivalloista. Viime ajat olen käyttänyt vain tätä ja muut mascarat ovatkin tämän "mystisen volyymi ripsarin" myötä jääneet paitsioon.



Aluksi jokseenkin vaisut fiilikset pigmenttisyyden osalta jättäneestä Models Ownin Barely There-paletista on löytynyt muutama suosikki sävy.



Sävyt Exposed, Secret ja Buff  toimivat kivasti luomivaossa. Koostumus on satiininen sekä hennosti hohtava ja häivyttely onnistuu vaivattomasti. Näitä onkin tullut ahkerasti yhdisteltyä muiden luomivärien kanssa.


The Body Shopin Almond Milk & Honey käsivoide on huventunut reippaasti siihen nähden, että itselläni on aina käytössä useampia käsirasvoja. Ihana makean hunajainen tuoksu, hyvä kosteutusteho ja miellyttävä ihotuntuma ovat tehneet tästä tämän hetkisen suosikkini.


Ziajan goat's milk moisturising body lotion on itseasiassa jo talvisia suosikkejani, mutta putelissa on vielä jonkin verran jäljellä ja olen edelleen tykännyt tätä kroppaani sivellä. Tuoksuu pehmeän puhtaalle sekä "voidemaiselle". Koostumus on juuri passelia makuuni ja lotion uppoaa iholle aika nopeasti. Hetkeksi jää sellainen hitusen rasvattu tuntuma, mutta ei ole häiritsevän nahkea tai lähmäinen. Pehmentää ja kosteuttaa ihoa hyvin.


Formula 10.0.6 Picture Perfect Day Guava + Vitamin C SPF 15 päivävoiteeseen on tullut tartuttua viime aikoina todella usein. Kosteuttaa sopivasti tähän vuoden aikaan nähden ja suojakertoimet alkavat olla jo tarpeen. Tekee ihosta mattaisemman ja ainakin omiin silmiini vaikuttaisi hitusen heleyttävänkin ihoa. Tämä oli poistohintainen löytö Sokokselta ja olen näitä nähnyt punaisella hintalapulla varustettuna myös Cittareissa, joten voipi olla että uudistuu tai poistuu valikoimista.


Sitten  kasvovoide hutiosastolta, jonka kanssa yhteistyö ei vaan lähtenyt kunnolla pelaamaan. Laveran Pore Refining Moisturising Fluidista kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa. Ensinnäkään tämä ei ollut ohutta ja kevyttä "fluidia" niin kuin nimen perusteella oletin, vaan koostumus on suht tyypillistä kasvovoidetta. Toisinaan jää pyörimään kasvojen pinnalle pitkäksi aikaa, jolloin tuntuma on rasvaisen nahkea. Joskus taas humahtaa ihan samalla annostelulla ihoon hetkessä, mutta jättää poskipäät/poskien alueen silti kiristeleviksi. Ärsyttää, kun ei tiedä mitenköhän voide tulee kulloinkin toimimaan. Pumppukin on alkanut ämpyilemään (menee kai jotenkin tukkoon, kun on ollut pidempään käyttämättä), jolloin ulos ei meinaa tulla mitään vaikka kuinka voimalla yrittäisi painella. Lopulta pumpusta yleensä turskahtaa voidetta iso pläjäys. No, tuoksu on mukavan raikas, mutta muita kehuja en voi tälle ikävä kyllä antaa, koska ei ole omalla ihollani toiminut toivotulla tavalla.



Alkuun hitiltä vaikuttanut, mutta tavallaan hudiksi osoittautunut Laveran Intense Nail Cream oli muutaman viikon käyttämättä ja kun sitten avasin tämän oli pinnalle muodostunut nahkean kumimainen ja paksuuntunut kerros. Olenkin nyt kaivellut vielä "kunnossa" olevaa voidetta tuon kerroksen alta, kuten kuvasta näkyy. Tuo paksuuntunut voide ei nimittäin levity kunnolla tai ohene tuosta edes käsien lämmössä :/ En tiedä mitä ihmettä tälle on tapahtunut. On ollut yöpöydän laatikossa, joten ei ole altistunut esimerkiksi kuumuudelle tms. Ehkä korkki on ollut huonosti kiinni tai sitten tämä oli jo valmiiksi jotenkin "viallinen". Harmi. Itselläni on ollut luonnonkosmetiikan suhteen jonkin aikaa "huonoa tuuria", koska toimimattomia tai epäsopivia tuotteita on osunut kohdalleni kohtalaisen paljon.


Schollin jalkahöylä olisi muuten ehdottomasti hitti, mutta en ole onnistunut löytämään tähän vaihtoteriä yhtään mistään :/ Kyllähän tuo yksi mukana tullut varaterä on vielä voimissaan ja sillä saa jalat käsiteltyä useita kertoja, mutta en tee tällä yhtään mitään enää sen jälkeen, kun tuo ainoa terä tulee tiensä päähän. Merkin paristokäyttöisiin raspeihin löytyy lähes kaikkialta vaihtorullia eli tämä höylä taitanee olla vaihtoterineen jo menneen talven lumia. Huoh.


6 kommenttia:

  1. Testasin kaupassa Ziajan voidetta, koska etsin isoa voidepulloa, jossa on pumppu. Eka tuo tuoksui mukavalle, mutta sitten tuoksu tuntui muuttuvan saippuaiseksi. En tiedä olisiko se vartalolla sitten parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tuosta tulee saippuakin jollain tavoin mieleen, koska tuoksu on sellainen pehmeän "puhdas" omaan nenääni :)

      Poista
  2. Lumenen True Mystic normiripsari ei pelittänyt mulla ollenkaan. Massa oli hirmuisen paksua kökälettä, joten sitä ei saanut millään nätisti levitettyä ripsille, ja muutaman tunnin päästä puolet tavarasta oli päätynyt alaluomille. Ajattelin kyllä jossain vaiheessa ottaa uusiksi, kunhan tulee jokin hyvä tarjous eteen. Vedenkestävää versiota en ole kokeillut, kun en muutenkaan sellaisia käytä. Olen kyllä lukenut, että se vedenkestävä versio saattaa toimia paremmin. Ziaja vuohenmaitotuotteet on enimmäkseen olleet ihan hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista kuin ei toiminut. Tavallinen True Mystic ripsari oli yhteen aikaan paljonkin blogeissa esillä, mutta tulin silloin arvostelujen perusteella siihen tulokseen, ettei varmaankaan toimisi mulla. Tuo vedenkestävä on ollut huippu, onneksi päädyin kokeilemaan :) Mullehan hyvän pysyvyyden ohella on erittäin tärkeää, että ripsiväri pitää taivutukset suoran tönköissä ripsissäni.

      Mulla on ollut joskus myös Ziajan vuohenmaito yövoide, josta tykkäsin :) Sitä sarjan käsivoidetta pitää vielä hommata.

      Poista
  3. Mulla kävi samalla tavalla tuon Laveran kynsivoiteen kanssa. Ilmeisesti se kuivuu purkkiinsa, harmillista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omani ei sitten ollutkaan "maanantaikappale" niin kuin vähän epäilin. Onpa todella kehno säilyvyys :/ Hyvä tietää, ettei tule uudestaan tuota ostettua.

      Poista