keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Purnaus-postaus

Käydäänpä välillä tuotteiden kimppuun, jotka ovat osoittautuneet toimimattomiksi tai muuten pettymyksiksi. Tällaisten postausten yhteydessä on hyvä aina mainita, että nämä ovat henkilökohtaisia kokemuksiani ja arviot perustuvat omiin tarpeisiini ja odotuksiini. Vaikka eivät toimineet minulla, jollakulla toisella asia voi olla täysin päinvastoin :)


Schmidts Natural Deodorant Lavender + Sage. Merkin dödöt ovat olleet viime aikoina esillä blogissa jos toisessakin. Tietysti tuli houkutus kokeilla, koska arviot olivat pääosin hyvinkin positiivisia. Myöhemmin tuli luettua/kuultua dödöistä myös ikäviäkin puolia, kuten kainaloiden ärsyyntyminen pidemmässä käytössä tai useampana päivänä putkeen käytettynä sekä paitojen tahriintuminen kainaloiden kohdalta. Noh, päädyin kuitenkin tämän ostamaan (15,80 e Kuopion Terveyskauppa Eko-myymälässä).

Tuoksu on tässä väkevähkön laventelinen. Luulen, että särmähköön luonnonkosmetiikkamaiseen tuoksuun on syynä tuo salvia. Oltuaan päivän kainaloissa tuoksu kuitenkin miedontui, parani ja muuttui pehmeämmän laventeliseksi. Stickin koostumus on paksuhkoa ja murenevaista ja ohjeessa neuvotaan painamaan tätä ensin hetkisen kainalon ihoa vasten, jotta tuote hieman lämpenee ja levitys onnistuu "liukkaammin". Sekin vielä, sillä nopea sipaisu kainaloon ei tuosta vaan onnistu. Pito oli kuitenkin hyvä ainakin tuolla yhdellä kerralla mitä kokeilin. Miksi sitten tyrmään tämän heti yhden kerran jälkeen?


Koska sain kainaloiden iholle ihottumaa (?) jo tuolla ensimmäisellä kokeilulla. Seuraavana päivänä käyttämisestä huomasin toisessa kainalossa ison tulipunaisen läikän ja toisessa useita pienempiä punaisia laikkuja. Läikät parantuivat parissa päivässä eivätkä onneksi kutisseet tms., joten aion olla uhkarohkea ja antaa tälle vielä mahdollisuuden. Mutta jos tuo edellä mainittu toistuu, uskon että tämä dödö ei ole minua varten. Saan todella harvoin mitään ikäviä reaktioita tai ihoärsytystä kosmetiikasta ja tämä onnistui siinä jo ensimmäisellä kerralla. Sitä paitsi luulisi alumiinittoman dödön olevan iholle hellävaraisempi.


True Organic Of Swedenin All You Need Is Me "monitoimivoide". Sopii huulille, kuiville/karheille kohdille, nenälle, polville, jaloille, kyynärpäille, kynsinauhoille jne. Koostumus on läpinäkyvän salvamaista ja joskus tuubista tulee satsi, jossa seassa on mukana jotain ihme palluroita/kokkareita, jotka sulavat levitettäessä iholle/huulille. Jättää ihon nahkeaksi, etenkin jos levittää isommalle alueelle. En ole huomannut tämän tekevän ongelma alueille (tai muillekaan) oikeastaan mitään. Kyllä kait kosteuttaa ja hoitaa jollain tasolla, koska sisällöstä löytyy kaikenmaailman öljyjä, mutta monitoimivoiteelta odotan jotain extraa. 15 ml:n tuubi kustansi eleven.fi nettikaupassa päälle 12 euroa ja 50 ml näyttäisi maksavan 24,70 e. Ei todellakaan hintansa arvoista. Itselläni on joku fiksaatio näihin monitoimituotteisiin ja olisin kovasti halunnut tykätä tästä. Harmi.


En ole alkoholin ehdoton välttelijä kosmetiikassa, kunhan käytössäni on myös "miedompia" tuotteita joissa sitä ei ole. Pyrin kuitenkin aina mahdollisuuksien mukaan valitsemaan sellaisia tapauksia, joissa alkoholin lemu ei olisi liian voimakas ja päällekäyvä. Urtekramin No Parfyme Skin Tonic Kiinteyttävä kasvovesi ei ikävä kyllä ole sellainen vaan lemuaa pistävän alkoholiselle. Kasvovesi reagoi jotenkin vanulapun kanssa ja muuttuu helposti vaahtomaiseksi. Ehkäpä tämä olisi tarkoitus vaan taputella hellästi kasvoille, mutta itse käytän kasvovettä myös sivelevin liikkein. Tai ehkäpä tämän kuuluukin käyttäytyä noin. Mene ja tiedä, en tykkää yhtään. Toisinaan kihelmöi iholla ja vaikuttaa epämiellyttävän karskilta muutenkin. Ei ole silti satunnaisesti käytettynä kuivattanut ihoa, mutta en vaan päässyt tämän kanssa sinuiksi. Käytän silti loppuun, koska olen jo lähes voiton puolella.

Kasvovesi vanulapulla kädelle hierottuna.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen vaahto-ominaisuus tuossa Urtekramin kasvovedessä;)
    Olen joskus hypistellyt Schmidts'n dödöä kaupan hyllyssä, mutta mä luulen, että se ja minä ei tultais oikein juttuun keskenämme;) Luonnonkosmetiikassa karsastan ehkä dödöjä eniten. Epäilyttää niiden toimivuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Pieni vaahtoaminen ei häiritsisi, mutta tuo kuohkeutuu huolella ja sitä jää usein ärsyttävästi kasvoille käytön jälkeen.

      Toivotaan ettei dödö olisi täysin käyttökelvoton ja ihoni siedättyisi sille pikkuhiljaa.

      Poista
  2. Mulla on taas kokemuksia, että vaahtoavat kasvovedet olisivat hoitavia, mutta niin ei ole ainakaan tämän kohdalla. Schmidtsin dödöistä on tullut ruokasoodaton sensitive-versio minkä pitäisi sopia herkimmille ihoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo kasvovesi ole kuitenkaan onnistunut kuivattamaan ihoani, vaikka tuntuma on toisinaan jokseenkin ärtsy. Voi kyllä johtua alkoholisesta hajustakin, että miellän sen tujummaksi kuin mitä oikeasti onkaan. Oon törmännyt hieman vaahtoaviin kasvovesiin, mutta tämä tosiaan vaahtoaa makuuni aivan liikaa :/

      Jaa, oliskohan ollut ruokasooda joka aiheutti ärsytysreaktion sillä en ole tietääkseni varsinaisesti allerginen millekään... mutta testaillaan nyt vielä ja katsotaan miten käy :)

      Poista