perjantai 26. elokuuta 2016

Avon

Kuten blogissa on tullut useastikin ilmi, olen aika ahkera Avon-tilaaja. Tai oikeastaan konsultti, mutta sellaisena oleminen ei velvoita mihinkään ja olenkin tilaillut tuotteita lähinnä vaan itselleni. Tuotteita voi toki tilata myös konsultin/tiiminvetäjän kautta.


Konsulteille on toki tiettyjä etuja, kannustusohjelmia yms. ja halutessaan voi alkaa kokoamaan omaa tiimiään rekrytoimalla uusia konsultteja (josta alkaa olla ymmärtääkseni jo rahallistakin etua). Konsultit kuuluvat tietyn tiiminvetäjän alaisiin tiimeihin ja organisaatioon kuuluvat vielä ainakin aluemyyntipäälliköt ja maapäälikkö/-johtaja. Esimerkiksi tiiminvetäjät/aluepäälliköt käytännössä lähettelevät sähköpostia, tiedotteita, järjestävät alueillaan koulutus- ja kauneusiltoja jne. En ole asiaan tarkemmin perehtynyt, koska se ei juurikaan kiinnosta eikä omaan tilailuuni vaikuta mitenkään. Korjatkaa, jos puhun ihan höpöjä. Kuulun avokin siskon tiimiin ja häneltä (sekä avokin äidiltä) saan myös toisinaan Avonia lahjaksi sekä näytteitä. Nykyäänhän Avonilta löytyy myös nettikauppa, jos ei nyt jostain syystä halua konsultiksi liittyä jotain tilatakseen. *Mimosa kertoi kommenteissa, että sieltäkin tilatessa tarvitaan konsulttia.*

Miehille on omat tuotteensa.
Kuten lapsillekin.

Kuvastot ovat runsaita sekä värikkään houkuttelevia ja vaikka ei olisi ollutkaan aikeissa mitään hankkia, niin kuvastoa selattuaan huomaakin tarvitsevansa taas yhtä sun toista :D Meikkien sävyjen suhteen olisi kuvissa toivomisen varaa, mutta Google on monesti paras apu, jos haluaa nähdä enemmän todellisuuden mukaisia swatcheja. Useiden tuoksujen kohdalla on kuvastossa "tuoksuttelukohta", jota sormella hieromalla saa jo jonkinlaisen kuvan tuoksusta. Kuvastot ovat lisäksi luettavissa Avonin nettisivuilla.

Valikoimissa on myös koruja, asusteita, keittövälineitä...
... ja laukkuja, kelloja ja joskus jopa vaatteita.

Avonissa tykkään erityisesti valikoiman monipuolisuudesta, edullisista hinnoista ja tuotteiden tasalaatuisuudesta. Uusia ja uudistuneita tuotteita putkahtalee kivaa tahtia, mutta toisaalta se tarkoittaa sitä, etteivät tuotteet ole valikoimissa ihan loputtomiin. Perussarjat tuntuvat olevan kuitenkin saatavilla pitkiäkin aikoja, mutta niissäkin uudistumista tapahtuu. Ikävää, jos on sattunut löytämään sen HG-jutun ja huomaakin, ettei sitä enää löydy. Toisaalta tarjontaan ei pääse helposti kyllästymään. Muistutan vielä, että tuotteet ja niiden hinnat hieman vaihtelevat kampanjasta riippuen. Jos tämän kampanjan kuvastosta ei löydy sitä tuttua ja haluttua tuotetta, niin se saattaa olla mukana jossain tulevassa kamppiksessa. Ja nettikaupasta voi etsiskellä juuri sitä tiettyä juttua.


Muutamia helmiä Avonilta ovat mm. luomivärinpohjustaja, meikinkiinnityssuihke (joka taitaa  nykyisin olla Magix prep and set spray eli uudistunut sekin), Supreme Oils jätettävä hoitosuihke, monet käyttämäni tuoksut ja osa huulipunista. Huulipunia nimittäin löytyy useampaa eri sarjaa ja koostumusta. Sävyissäkin on yleensä runsaasti vaihtoehtoja.


Hajuvesiä on Avonilla moneen lähtöön ja rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että valikoimissa on hyvien (itseäni miellyttävien) ohella aivan kamalia kielo-myski "tätituoksujakin". Mutta jokaiselle jotakin. Pienet käsilaukkukokoiset tuoksupullot ovat kiva ja edullinen tapa tutustua uusiin tuoksuihin, sillä ei jos ei tykkääkään niin eipähän mene isompi pullo ja rahat hukkaan. Ovat lisäksi käteviä matkoilla. Noissa 10 ml:n putkiloissa on suihkepää, mutta joskus on tarjolla roll-on versioitakin.


Suihkugeelit ovat perushyviä, tarjouksessa ollessaan tosi edullisia ja tuoksujensa puolesta kivaa vaihtelua markettien vähän suppealle tarjonnalle. Tykkään paljon vartalo-, käsi- sekä kasvovoiteista ja putsaritkin ovat olleet toimivia. Ainoastaan pari kokeilemaani naturals-sarjan kasvovoidetta eivät sopineet iholleni yhtään, joten niitä en voi oikein suositella muillekaan. Vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu poistoaine oli myös susi; kirveli silmissä eikä ripsarit meinanneet irrota.

Taidan haluta tämän...

Shampoissa ja hoitoaineissa on tullut vastaan niin erinomaisia kuin täysin floppejakin. Yleisesti ottaen Advance Techniques-sarja on ollut hiustuotteiden osalta parempi kuin naturals. Hiusvärit ovat tehneet tehtävänsä moitteettomasti. Planet Spa-sarja ei ole muutaman tuotteen kokemuksella itseäni ihastuttanut, mutta tiedän sillekin löytyvän omat faninsa.

Avonia olen "harrastanut" vuodesta 2008, joten vuosien varrelle on mahtunut jos jonkinlaista tuotetta.Välillä saattaa mennä pitkiäkin aikoja tilausten välissä, mutta Avon on Dermosilin sekä Yves Rocherin ohella sellainen tapaus, johon tulee palattua aina vaan uudelleen. Muuten asioin muissa verkkokaupoissa hyvinkin vaihtelevasti ja mielelläni kokeilen uusia kauppoja.

Loppuun viimeisin pieni Avon-tilaukseni.


Senses Energising Joyful Tropics Papaya & Peach Shower Cream jäi jokin aika sitten uupumaan tilatuista loppumisen vuoksi, joten laiton sen uudelleen tilaukseen. Tuoksuu juuri niin ihanalle kuin nimestä ja ulkönäöstä voi päätellä. Tämä on vähän kuin hedelmäsosetta/smoothieta. Anoppi oli laittanut sattumalta pienemmän putelin samaista suihkuvoidetta tulemaan, mutta ei haittaa yhtään, päinvastoin :) Tietysti suihkusaippuoiden vähennysprojekti tästä kärsii vähäsen.



Magix multi-benefit illuminator valokynä (light). Koostumus on helposti levittyvää, kevyttä ja valoa heijastavaa. Ei kasaannu juonteisiin tai korosta kuivia kohtia. Raikastaa kasvoja ja etenkin silmänalusia hyvin. Käytän tätä toisen peiteaineen päällä silmien alla sekä toisinaan meikkipohjan päällä highlighterina.


Shine Burst kiiltopuna sävyssä Calypso. "Kosteutta sitova koostumus sisältää Superfruit-uutetta, silottavaa papaijaa, kosteuttavaa granaattiomenaa ja hoitavaa kookosöljyä. Se luo huulille kimmellystä, peittävää ja pitkäkestoista väriä sekä kosteuttaa". Punassa on miellyttävä kosteuttavan oloinen huulituntuma ja pigmenttiä on runsaasti, mutta en havainnut huulilla juurikaan huulikiiltomaista kimmellystä vaikka tekeekin kiiltävän pinnan. Helppo levittää ja lisäillä tarvittaessa. Hylsykin on upea. Olen tosin onnistunut katkaisemaan pari tällaista ohuen pitkulaisessa hylsyssä olevaa Avonin tuotetta, joten varon pyörittämistä punaa esille kovin paljoa kerrallaan. Viime kampanjassa tällä oli hintaa vain 5,95 e.


Suosikkini naturals-sarjan tuoksusuihkeista on blushing Cherry Blossom. Hyvinä kakkosina tulevat Green Tea & Verbena sekä Sugar Plum & Vanilla. Cherry Blossomia piti saada, koska tällä hetkellä en sitä omistanut. Alkuunhan näissä body misteissä on hieman alkoholinen vivahde, mutta se hälvenee muutamien käyttökertojen jälkeen.


Toinen avokin äidin antama juttu on Sun+ Pure & Sensitive Face & Body aurinkosuojavoide SPF50. Tänä vuonna tuskin tulee enää tälle tarvetta, mutta ensi kesänä sitten.


Näytteitä nutra effects velvet soft moisture voiteesta ja deep nourishment body lotionista. Velvet soft voide sopii vartalolle, kasvoille ja käsille, mutta itse käyttäisin kroppavoiteena. Yhden pussukan olen jo ehtinyt testaamaan ja tykästyin. Täyteläinen koostumus levittyy iholle vaivattomasti ja tekee ihosta sileän pehmeän. Tuoksu on melko mieto. Sain tuolla yhdellä näytteellä rasvattua vartalon pari kertaa ja sääret kerran eli riittoisalta vaikuttaa. Ihanteellinen etenkin talvikäyttöön.


3D Plumping huulipunasta sain näytteen sävyssä Stolen Kisses ja sävy on juuri omaan makuuni. Tässäkin on pigmenttinen ja huulilla kauniilta näyttävä koostumus.


Stolen Kisses, Calypso ja valokynä.

Tuoksunäytteet U by ungaro fever edp ja Alpha edp tuoksuista.


Ungaro fever on chypre-kukkaistuoksu ja sitä kuvaillaan "hienostuneeksi, naisellisen tyylikääksi sekä houkuttelevaksi." Tuoksussa on kukkaisia- ja puisia nuotteja (mm. litsin kukkaa, valkoista ruusua, patchoulia).

Alpha luokitellaan itämais-hedelmäiseen kategoriaan ja siitä löytyy kypsää vadelmaa, lummetta ja lämmintä myskiä. Tuoksuna Alpha on makeampi, nuorekkaampi ja jotenkin pirtsakampi. Voisin harkita tilaavani.

Joitain hyviksi havaittuja.

*Kuvissa esiintyvät kuvastot ovat kampanjoista 12/2016 (18.8.-7.9.16) ja 13 (8.9.-28.9.16).*

Onko Avon tuttu? Kiinnostaako ylipäänsä tai onko kenties joku "kilpailija" (esim. Oriflame) parempi?

11 kommenttia:

  1. Mie tilasin Alphan ja tuon Nutran monitoimivoiteen. Kampanjassa 14 tulee viimeinkin uusia tuoksusuihkeita ja mahtava hajuvesi huippusuunnittelijalta, mikä tosin näkyy hinnassakin (40 €). Tuo Wonderland kyllä pitää tilata, vaikka möin kaksi edeltäjäänsä pois :D

    Tuo Avonin nettikauppa on hämmentävä, koska siinä kuitenkin tarvitaan konsulttia, ei voi itse tilata suoraan itselleen. Mutta 3 kk palautusoikeus on huippu.

    VastaaPoista
  2. Jee, uusia tuoksusuihkeita jään odottelemaan innolla :) Wonderland vaikutti tuoksuvan kivalle. Erityisen mielenkiintoista oli tuoksuelementtinä mainittu kermavaahto :)

    Kiitokset korjauksesta. En ole nettikaupan kautta tilannut, mutta jotenkin kuvittelin sen toimivan normaalin verkkokaupan tapaan ilman konsulttia.

    VastaaPoista
  3. Avon on jäänyt minulle aika vieraaksi. Yhden luomivärinelikon ostin joltain naistenmessuilta, mutta ei ole tullut ihan hirveästi käytettyä, niin kuin ei montaa muutakaan luomiväriheräteostosta, joita on kertynyt ja kertynyt..

    Jos muistan oikein Kauneus ja Terveys -lehti arvioi ehkä pari vuotta sitten Avonin silmämeikin pohjustajan ykköseksi. Toivottavasti meni oikein. Ko. tuotetta olisi ollut kiva kokeilla, mutta sitten se vaan jäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin muistelen, että jotain "kunniamainintoja" tai awardseja olisi tuo Avonin luomivärinpohjustaja saanut. Hyvä tuote se onkin ja tosi edullinen :)

      Mullakin on jäänyt merkin meikkipuoli suht vähäisille kokeiluille, mutta olen kyllä ollut käyttämiini tuotteisiin ihan tyytyväinen. Ainoastaan ripsivärit eivät ole oikein sytyttäneet.

      Poista
  4. Mä en ole koskaan tilannut Avonilta, koska innostusta laimentaa tuo konsulttien kautta tilaaminen. Tekee homman liian "vaikeaksi" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konsultti kuullostaa kyllä jotenkin kauhean "viralliselta" ja sitovalta :D

      Ihan ymmärrettävää, että kaikki eivät halua sellaisiksi liittyä, mutta se on melkeimpä sama kuin olisi "tili" jossain verkkokaupassa josta tilailee kosmetiikkaa. Ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään. Kuvastoja toki alkaa tulemaan (mutta niidenkin lähettämisen voi pyytää lopettamaan niin halutessaan) ja satunnaisesti tulee sähköpostia.

      Tuo verkkokauppa on jokseenkin omituinen, kuvittelin että sieltä voisi tilata ihan kuka vaan (oli konsultti tai ei)...

      Poista
    2. Kävin kurkkaamassa nettikauppaa ja ilmeisesti tilaukset menevät siellä sellaisen kauneuskonsultin kautta, joka on mukana nettikaupan toiminnassa, vaikka tilaajana olisikin toinen konsultti...

      Poista
    3. Joo. Asiakas saa itse valita konsulttinsa verkkokaupasta eli tavallaan voi mennä ns. kilpailijallekin :D Jos tilausta ei hyväksy tietyn ajan kuluessa, se siirtyy toiselle eli nopeakin pitää olla.

      Verkkokaupan kautta tilaaminen tosiaankin edellyttää, että konsultti on sen sinne pystyyn laittanut (itsellänikin sen on) ja jos joku ei-konsultti eksyy kurkkimaan, niin hän saa itse valita kuka on mieluinen tai lähempänä itseään. Mutta tosiaankin, tilaukset menee aina konsultin kautta ja konsultti toimittaa asiakkaalleen.

      Poista
    4. Ok, selkisipä nyt tuokin asia :) Kiitos (taas) infosta.

      Poista
  5. Mää tilailen säännöllisen epäsäännöllisesti Avonin tuotteita. Varsinki tuoksusuihkeet/bodysprayt on ihania! Ja niinku tuolla ylhäällä jossain kirjotit, niin Avon, Yves Rocher yms. on semmosia merkkejä, joihin aina palaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avonilla ja YR:lla on vielä usein hyviä tarjouksia, jotka omalla kohdalla houkuttavat tilauksia tekemään :)

      Avonin tuoksusuihkeet ovat kyllä kivoja ja valinnanvaraa löytyy mukavasti.

      Poista