perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sokos tilaus


Aloitetaan kesän odottelun merkeissä eli aurinkorasvoilla. Luotetaan siis siihen, että aurinko sen verran paistaa tulevana kesänä, että näille tulee käyttöä :) Vaikka en ole oikein kesäihmisiä, niin kummasti aina innostun hommaamaan tuotteita ihan vaan kesää ajatellen.
 
Olen ollut vähän hämmentynyt aurinkosuojavoiteiden kanssa, koska ilmeisesti fyysikaalinen suoja olisi suositeltavampi kuin kemiallinen. Joissakin voiteissa saattaa myös olla nuo kummatkin suojat. En osaa/(viitsi asiaan perehtyä) tulkita INCIa niin, että selviäisi kumpaa suojaa voiteessa on, ellei sitä erikseen jossain mainita. Pääasia itselleni kuitenkin on, että voiteessa on UVA- ja UVB-suoja. Tietysti voiteen tulisi lisäksi suojata palamiselta tehokkaasti ja olla miellyttävä käyttää (tuoksu, koostumus, ihotuntuma).

Aiemmin suunnittelin ostavani Eucerinin kasvoille suunnatun "sun fluidin", mutta kun huomasin kasvoille tarkoitetun aurinkorasvan löytyvän huomattavasti edullisemmin Nivealta niin piheys voitti.


Anti-Age Face Sun Cream SPF 30 aurinkosuojavoide. "Kevyt koostumus, miellyttävä kasvoille ja imeytyy helposti. Sopii hyvin päivittäiseen käyttöön kesällä. Vedenkestävä." Tämän pitäisi ehkäistä auringon aiheuttamaa ennenaikaista ihon vanhemista, mikä toki passaa itselleni hyvin.


Vartalolle tilasin saman merkin Sun Lotion SK30 -aurinkosuojaemulsion, jonka pitäisi suojaamisen ohella ehkäistä aurinkoallergioita ja syväkosteuttaa ihoa pitkävaikutteisesti. SPF 30 on ollut ainakin aiempina Suomen kesinä ihan riittävä. Kevyt emulsiomainen koostumus ei jätä ihoa liian tahmaiseksi. Levittyy vaivatta, joten rasvan lisäily on helppoa. Nivean aurinkosuojia (paitsi tuota kasvoille suunnattua) on tullut käytettyä useasti aikaisemmin ja tuoksusta tulikin heti mieleen etelänlomat. Tuoksu ei ole näissäkään paras mahdollinen, mutta menettelee.

Kovin pian en pääse näitä testaamaan käytännössä, täällä sataa nimittäin parhaillaan vettä ja on sumuista sekä kylmää/harmaata.

Kaupan päälle tuli vielä Nivean rantakassi.


Madaran Detox kasvosaippua Karhunvatukka & Valkosavi. Saippuan pitäsi tehdä ihosta kirkkaampi ja raikkaampi. Sokoksen nettikaupassa kerrotaan, että valkosavi syväpuhdistaa ja karhunvatukan sisältämät tanniinit tasapainottavat talirauhasten toimintaa sekä supistavat ihohuokosia. Vehnänalkioöljy ravitsee ja pitää yhdessä muiden ainesosien kanssa yllä ihon omaa kosteustasapainoa.


Innolla otan tämän käyttöön kakkosvaiheen putsariksi, tarkempaa arviota toimivuudesta on luvassa myöhemmin.


Maybellinen Fit Me Matte + Poreless (105 Natural Ivory) meikkivoide oli ehdottomasti tilattava kokeiluun. En ole alkuperäistä Fit Me meikkivoidetta käyttänyt, vaikka oli aika lähellä etten sitä jostain ale-kampanjasta äskettäin hankkinut. Jäin tuolloin odottelemaan mattaversion saapumista kauppoihin, koska kuvausten perusteella tämä Matte + Poreless vaikuttaa toimivammalta kesäkäyttöön. Kesäisin kasvoni ovat rasvaisemmat ja kiiltävät helpommin, joten kaikki mattaavat tuotteet tulevat tarpeeseen. Kädelle kokeiltuna sulautui ihon sävyyn huomaamattomasti ja tuntui levittyvän helposti. Tästäkin on tulossa lisää mietteitä sitten kun on päässyt kunnolla käyttöön.


Mossan vadelma misellivesi jäi nyt toistaiseksi vielä ostoslistalle, koska päädyin Ziajan Sensitive Micellar wateriin. Ajattelin, että jos kakkosputsarina on tuo Madara niin voisi tulla liian marjaisa pläjäys, jos puhdistusvedessäkin on vadelmaa (en tosin tiedä miten voimakkaasti vadelman tuoksu tulee Mossassa esiin). Ziajan misellivesi on hajusteeton, alkoholiton ja parabeeniton. Luin Ziajan misellistä kehuja jostain blogista, joten mielelläni kyllä kokeilen.

4 kommenttia:

  1. Citymarketissa on vielä viikonlopun Maybellinet -40 %, joten ostin tuon uuden meikkivoiteen. Sävy vaikuttaa aika tummalta, mutta iho pysyy mattana. Saa nähdä tulenko siitä tykkäämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole saanut tuota vielä kasvoille asti, mutta tänään pääsee testiin :) Kädelle kokeiltuna oli itselleni nappi sävy, mutta voi itku jos "hapettuu" kasvoilla tummemmaksi...

      Poista
  2. Tuo uusi mattainen Fit Me on todella hyvä! En siitä alkuperäisestä versiosta tykännyt ollenkaan, mutta tämä sopii omalle pintakuivalle sekaiholleni erinomaisesti! Ostin tuubini pari viikkoa sitten, enkä ole muuta meikkivoidetta sen jälkeen käyttänytkään :) Tuo sävy 105 sulautuu ainakin mun lakananvalkeaan naamaan hyvin, eikä hapetu kasvoilla ollessaan.

    VastaaPoista
  3. Eilen tosiaan testasin ekaa kertaa ja vaikutti oikein mainiolle :) En onneksi huomannut tummumista ja kesti hyvin mattaisena sekä siistinä kasvoilla.

    VastaaPoista