torstai 17. maaliskuuta 2016

Edulliset "keväiset" hankinnat


Anttilassa on parhaillaan varastontyhjennys-alet ja muiden tarjousten ohella Lumenen Natural Code tuotteita sekä Maybellinen meikkivoiteita saa nyt edulliseen hintaan. Lähdin sitten niiden perässä Anttilaan ja tarkoitus oli myös katsella löytyisikö Lumenen huuliöljyä, mutta eipä näkynyt. Sokkarilla ainakin kauneuskuvaston mukaan pitäisi olla, mutta en sinne tällä reissulla ehtinyt.

Fit me meikkivoide kiinnosti kovasti (poskipunan lisäksi ainoa sarjan tuote, jota en ole käyttänyt), mutta nähtyäni netissä meikkivoiteesta uuden (?) matte+poreless version, päätin jättää alkuperäisen vielä toistaiseksi hankimatta. Tämä olisi luultavasti kesällä sekaiholleni parempi vaihtoehto. Saa nähdä milloin tätä normaalille ja rasvaisemmalle iholle suunnattua meikkivoidetta saadaan Suomessa kauppoihin vai rantautuuko tänne lainkaan.

Kuva täältä.

Natural Codelta päädyin loppujen lopuksi ostamaan vain CC Color Correcting Matt Primerin (5,99 e). Pohjustusvoiteen lupaillaan tasoittavan ihon sävyä, vähentävän kiiltoa, pienentävän huokosia ja tekevän ihosta mattapintaisen. Kesäisin suosin mattapintaistavia primereita, sillä ihoni on yleensä silloin rasvaisempi ja kiiltää helpommin kuin muulloin.


Koostumus on kevyt ja aika silikonimainen, joten tämä imeytyy/häivyttyy iholle laitettaessa nopeasti. Muistuttaa melkoisesti Lumenen CC Color Correcting & Blurring Primeria ja pikaisesti INCI-listoja silmäiltyäni, niin aika identtisethän ne olivat (6 ekaa ainesosaa samoja, sitten jokunen poikkeava ja taas samoja jne.) En ole Natural Codea kasvoille ehtinyt kokeilemaan eli nähtäväksi jää mattapintaistaako tämä Lumenea enemmän tai löytyykö muita oleellisia eroja. Koostumuksissa on kyllä eroa suoraan tuubista otettuna, mutta levittyvät ja tuntuvat iholla mielestäni aika samalta.

Ylhäällä Lumene CC primer, alempana NC primer.

Jos tykkää tämän tyyppisistä meikinpohjustajista, niin arvelisin vahvasti näiden olevan kelpo "pihistä tai panosta" kaksikko. Tarjouksista riippuen Lumene on noin puolet kalliimpaa.


Alehyllystä löytyi Simplen Kind To Skin Hydrating Light Moisturiser kolmella eurolla. Olenkin merkiltä joskus käyttänyt kasvovettä (aika mitäänsanomaton) ja silmämeikinpoistolappuja (huonoja, koska niillä ei saanut meikkiä poistettua). Halusin antaa merkin tuotteille vielä mahdollisuuden, kun hintakin oli noin halpa. Normaalihinnaksi oli merkitty 4 euroa ja tuotetta on putelissa 125 ml, mikä on kasvovoiteeksi runsaasti. Eli voisi jo sanoa, että halpaa on. Tässä kyllä komeilee INCI-listalla kolmantena Paraffinum Liquidum, joka aiheuttaa itselleni helposti finnejä kasvoilla käytettynä. Kokeilen nyt kuitenkin senkin uhalla.

Kevyemmät kosteuttajat riittävät oikein mainiosti keväällä/kesällä sekaiholleni ja ostinkin tämän ihan tulevaa vuodenaikaa ajatellen. Suojakerrointa ei tässä ole, mutta tätä voi käyttää yövoiteena ja Suomen kesä saattaa tunnetusti olla hyvin sateinenkin. Voide sisältää vitamiineja (Pro-Vitamin B5 ja E-vitamiini), glyseriinia ja kurkkuyrtin/purasruohon (sanakirja.org käänsi sanan borage noin, en ole itse ikinä moisesta kuullutkaan...) siemenöljyä. Ei sisällä keinotekoisia hajusteita tai värejä ja soveltuu myös herkälle iholle. Tykkään pakkauksesta, on vähän vaihtelua purkeille ja tuubeille.

Tokmannilta tuli tehtyä taas muutama euron löytö.


Blistex Happy Lips Ready for New York sisältää aurinkosuojakertoimen 15 (kuten muutkin Happy Lipsit), joka on tarpeeseen etenkin nyt auringovalon lisäännyttyä. Tämä sävyttävä marjaisan punainen huulivoide kosteuttaa, hoitaa, suojaa ja "hohtavat pigmentit saavat hymyn säihkymään". Sisältää E-vitamiinia, viinirypäleensiemenöljyä sekä hyaluronia.


Itse puikossa näkyy pieniä kimallehippusia, joita ei onneksi huulilla huomaa. Tuntuma huulilla on hyvä, ei ole liian liukas vaan pehmeän voidemainen. Tuoksu on ihanan makea, jotenkin ehkä karkkimainen. Tykästyin. Eurolla olisi voinut näitä ostaa useammankin, mutta yritän nyt välttää liiallista huulirasvojen haalimista, koska en ehdi sitten käyttää kaikkia ennen kuin menevät vanhaksi.


En ole jaksanut itseruskettavien kanssa pelata enää moneen vuoteen, mutta voisihan sitä tänä kesänä vaihteeksi näyttää jopa hivenen päivettyneeltä maitovalaan sijaan :D Katselin Avonin kuvastoista itseruskettavaa vaahtoa ja mietin sen ennen kesää tilaavani. Tokmannilla silmiini sattui kuin tilauksesta osumaan Lumenen Self Tan Mousse kolmen euron alehintaan (ja josta kassa veloitti vain euron), joten Lumene lähti testiin ensin. Hieman kyllä jännittää miten onnistun sotkemaan, kun en ole moisia tuotteita aikoihin käyttänyt... Täytyy varmaan hölvätä ensin jalkoihin, ne kun ovat vielä piilossa vaatteiden alla.

Jemmoista löytyy Dermosilin itseruskettavien levitykseen tarkoitettu "kinnas", jolla saanee tasaisemman lopputuloksen eikä kädet tai sormien välit jää rusehtavaksi. Rusketusvaahto tuoksui miellyttävälle, jopa hyvälle, kun sitä kintaalle hieman pursotin. Toivottavasti tuoksu ei muutu iholla sellaiselle pistävälle "itseruskettavan tuoksulle". Koostumus on paksua, muotovaahdon tyyppistä vaahtoa, mutta kerkesi tuossa kuvatessa hieman lässähtää.

Vaahtoa kintaalla.

Blooming Joy Romantic Moments saippuan ostin söpön pullon ja pinkin värin takia. Tuoksu on karkkimainen, mutta omaan nenääni jokseenkin "keinotekoinen". Tuosta pullosta tulee niin kesäfiilikset.


Pirkka Pome Blossom suihkusaippuan (1,25 e) nakkasin Citymarketissa ostoskärryihin nähtyäni granaattiomenan kuvan. Tämä olikin granaattiomenankukan tuoksuinen eikä tuoksunsa puolesta läheskään niin herkullinen kuin jotkut muut granaattiompputuotteet. Kannattaisi varmaan jatkossa ehkä katsoa vähän tarkemmin mitä kärryihin tulee poimittua, mutta eipä tuolla hinnalla konkurssi tule ja kyllä tämä käyttöön pääsee.


Cittarista ostin vielä avokille Timotei Brilliant Repair shampoon, kun se oli vaan euron ja mies ei niin nuuka ole shampoiden suhteen. Aion itsekin ihan mielenkiinnosta kokeilla, mutta odotukset eivät ole kummoiset.


2 kommenttia:

  1. Ostaisin heti mattaisen Fit me meikkivoiteen, jos sitä saisi Suomesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sitä odotellessa :) Kävin tuota kurkkimassa Bootsin sivuiltakin, mutta ei ainakaan vielä näyttänyt olevan valikoimissa.

      Poista