perjantai 5. helmikuuta 2016

Alkuvuoden suosikit ja pettymykset


Pitkään kestäneen "Dove-kauden" jälkeen olen huomannut tykästyneeni aina vaan enemmän Elvitalin shampoisiin, hoitoaineisiin ja tehohoitoihin. Doven tuotteet ovatkin jääneet nykyisin markettien hyllyihin. Lieneekö syynä pienoinen kyllästyminen vai olinko tyystin unohtanut Elvitalin erinomaisuuden? Tai sitten kuontalo on vaan siinä kuosissa, että Elvitalit toimivat tällä hetkellä. Fibralogy-sarja on ollut ahkerassa käytössä ja niiden lisäksi uusi suosikkini on Extraordinary OIL Nourishing shampoo.


Shampoo pesee hiukset puhtaiksi, vaahtoaa täyteläisesti ja tuntuu olevan juuri sopivan hoitava tukalleni (hoitsikoita silti tarvitaan aina näissä hiuksissa). Tuoksu ei ole sieltä ihan parhaimmasta päästä, mutta ei häiritseväkään. Tähän kun saisi vielä "ylellisen" tuoksun niin avot!


Avon Supreme Oils hoitosuihke on hiusten selvittelyssä pesun jälkeen aivan ässä. Usein teen sekoituksia erilaisista jätettävistä tai käytän paria eri tuotetta, jotta selvittely sujuisi mahdollisimman sutjakkaasti, mutta yrittäen kuitenkin välttää "ylihoitamista" ja sen aiheuttamaa hiusten latistumista/veltostumista. Tämä on osoittautunut toimivaksi ihan yksinäänkin käytettynä. Suihke tulee pullosta hienojakoisena ja levittyy tasaisesti. Takut selviävät helposti ja hiukset tuntuvat kuivuvan nopeammin. Öljyjen/uutteiden tms. lisäksi tässä on myös silikoneja/silkoniyhdisteitä eli loistava selvitysteho selittyy osin silikoneja sisältävällä koostumuksella. Tuoksu on myös ihana (hieman toffeemainen). Kuivuttuaan hiukset ovat pehmeät ja terveen näköiset. Ei tee hiuksista raskaita, mutta ei tätä silti määräänsä enempää kannata suihkutella ettei tule laitettua liikaa. Pullo vetelee jo viimeisiään, joten kai se on laitettava tilausta Avonille.


Aussie Fresh Mate Body Wash. Kaikissa kokeilemissani Aussien tuotteissa on ollut melko tunnistettava "aussiemainen" tuoksu, jota on todella hankala pukea sanoiksi. Niin tässäkin, mutta ei ihan niin voimakkaana kuin esimerkiksi shampoissa. Suihkusaippuassa on mm.eucalyptusuutetta, mutta en sitä itse oikeastaan tuoksussa huomaa. En osaa tuoksua juurikaan kuvailla muuten kuin, että tuoksu on miellyttävän pirteä ja samalla lempeän makea. Koostumus on geelimäistä ja ohutta, mutta vaahtoaa silti hyvin. Tekee raikkaan fiiliksen, vaikka ei varsinaisesti "viilentävä" tuote olekaan.

Normaalihinnalla (400 ml:n pullo on noin kympin kieppeillä) tuskin ostaisin, mutta tällaisella neljän euron aletarralla varustettuna voisin erittäin mielelläni kokeilla muitakin merkin suihkusaippuoita. Näitä on myynnissä 4 erilaista, mutta onkohan taas niin, että poistuvat ainakin Cittarin valikoimista? Monesti alehyllyyn joutuminen enteilee tuosta kohtalosta.


Lumene Gel Effect Frosted Pearl Effect kynsilakka. Sävy 35 Aamuinen sade hurmasi välittömästi. Tällaiset nudet lakat pienellä jipolla ovat aina mieleeni. Lakasta jää hieman huurteiselta näyttävä pinta, mutta tämä on samalla nätisti hohtava helmiäslakka. En laittanut päällyslakkaa lainkaan, jotta lakkapinta säilyttäisi tuon efektin ja tämä kesti siistinä kynsillä useamman päivän! Aluslakkaa (O.P.I.) tosin käytin, mutta kestävyys yllätti. Levittäminen sujuu näppärästi ja lakka kuivuukin nopsaan. Kaiken muun hyvän lisäksi löysin tämän vain euron hintaan Tokmannilta.


Beautyblender on viime aikoina syrjäyttänyt siveltimet lähes kokonaan. Meikkipohjasta tulee tämän palleron ansiosta kevyt, tasainen ja kuulas. Kerrostaminen onnistuu tarvittaessa ilman pakkelimaista lopputulosta. Ostan ehdottomasti uuden nykyisen sienen tullessa tiensä päähän.


Huulikiillot. Nyt on näköjään jälleen menossa huulikiiltokausi, sillä huulirasvojen lisäksi olen huomannut käyttäväni lähinnä vain kiiltoja huulimeikissä. Eniten käytettyjä ovat olleet Makeup Revolutionin kiillot (Baby Try ja Hush Hush) ja Laveran Glossy Lips kiilto. Kaikki ovat miellyttävän tuntuisia huulilla (eivät liian tahmeita) ja sävyiltään sopivat moneen menoon.

Kirjoitin luonnokseen Garnierin Eye Make-up Remover 2in1 silmämeikinpoistoaineesta. Hehkuttelin jo löytäneeni haastajan luottotuotteelleni Lumenen silmämeikinpoistoaineelle. En huomannut oikeastaan mitään eroa Lumeneen; vedenkestävä silmämeikki lähti helposti ja nopeasti silmiä ärsyttämättä.


Mutta Garnierin pullon kyljessä komeilee viime aikoina kohuttu aine nimeltä Polyaminopropyl biguanide (PHMB), jonka epäillään mahdollisesti aiheuttavan syöpää. Kyseisen kemikaalin käyttö on kielletty vuoden 2015 alussa, mutta osasta markkinoilla olevista tuotteista sitä vielä löytyy (Lumenen tuotteissa ei enää kyseistä ainetta onneksi ole). En nyt mitenkään hysteeriseksi haluaisi ruveta ja on kai tässä vuosien saatossa tullut altistuttua vaikka mille nykyään haitallisiksi luokiteltaviksi aineille, mutta silmien herkälle ja ohuelle iholle en tule tätä enää laittamaan. En siis voi suositella. Muutenkin meni jotenkin maku koko Garnieriin, sillä juuri korkattu pullo misellivettä sisältää samaista ainetta (kuten myös parhaillaan käytössä oleva Lorealinkin misellivesi). Buu! Taidan siirtyä miselleiden suhteen nyt kokonaan luonnonkosmetiikan puolelle.


Toinen pienoisen pettymyksen aiheuttanut tuote on theBalmin Put a Lid On It Eyelid Primer. Olisin halunnut kovasti tästä tykätä, mutta ei oikein toimi luomillani. Luomivärit kestävät siistinä ehkä noin parisen tuntia, jonka jälkeen ikään kuin "häviävät" luomilta. Luomet näyttävät kiiltäviltä ja sävyt eivät juuri enää erotu. Etenkin luomivärikynät ja voidemaiset tuotteet kasaantuvat herkästi viiruiksi luomivakoon tämän kanssa. Koostumus on pohjustajassa aika liukas ja ohut, joten epäilen tämän olevan osasyynä ilmiöön. Parin tunnin asiointireissuilla vielä menettelee, mutta jos haluan silmämeikin kestävän siistinä pidemmän päivän tai illanvieton ajan, niin käytän jotain muuta tuotetta. En silti lähde tätä täysin lyttäämään, voisin nimittäin kuvitella tämän toimivan paremmin kuivemmilla luomilla.



2 kommenttia:

  1. Lorealin öljyhoitoaine- ja shampoo ovat munkin suosikkeja markettien valikoimista :)

    VastaaPoista
  2. Tuo shampoo on kyllä markettituotteiden aatelia. Pitää siis kokeilla myös sarjan hoitoainettakin, jos on shampoon veroista :)

    VastaaPoista