torstai 19. marraskuuta 2015

Syksyn suosikit

Ilmojen taas kylmetessä iho alkaa vaatimaan enemmän kosteutusta ja hoitavampia tuotteita.

Viime aikoina pintakuivuudesta kiristeleville kasvoilleni hemmottelua on ollut tämä Dermosilin kaksikko.


Nature-sarjan Facial Peeling on voidemainen ja hienorakeinen kasvojen kuorinta-aine. Kuorivat rakeet ovat tosiaan niin pieniä, että niitä ei tuosta koostumuksesta juuri silmällä edes erota. Tuubista otettuna tämä näyttää ihan joltain voiteelta. Rakeita on runsaasti ja kasvoille hierottaessa ne kyllä tuntuvat tehokkaasti kuorivilta. Kuorintavoide sisältää piioksidia, joka kuorii ihoa hellävaraisen tehokkaasti. Tämä on samalla myös ihoa kosteuttava mm. maitohapon, manteliöljyn, mustaherukansiemenöljyn ja glyseriinin ansiosta. Kasvot tuntuvat puhtailta, virkistyneiltä ja sileiltä kuorinnan jälkeen sekä voiteet vaikuttavat imeytyvän hieman paremmin.

Nature kasvonaamio tuntuu kasvoilla miellyttävän rauhoittavalta ja kosteuttavalta. Kasvojen ihosta tulee ihanan pehmeä ja sileä, varsinkin kuorinnan jälkeen käytettynä.

Kuorinta & naamio.

Nämä ovat molemmat hajusteettomia ja ne tuoksuvatkin hitusen tunkkaiselle hajusteettomalle tuotteelle... olipahan taas oudosti kuvailtu, mutta tiedätte varmaankin mitä tarkoitan :) Tuoksu on siedettävissä, sillä muuten ovat niin loistavia.


Kroppaa olen rasvaillut nyt eniten Dermosilin Classic Body Lotionilla. Lotion imeytyy todella nopeasti eikä iholle jää minkäänlaista tahmaista tai rasvaista jälkituntua. Kosteutus- ja hoitotehot ovat silti riittävät tarpeisiini, kun toisinaan käytän täyteläisempääkin voidetta. Todella kuivalle iholle en usko tämän kuitenkaan ihmeitä tekevän. Tuoksu on mieto ja jotenkin "jännä", mutta miellyttää omaa nenääni (tästä löytyy hajusteetonkin versio). Classic ihonhoitovoide kuuluu itselläni vakiovarustukseen, olen käyttänyt ja tilaillut tätä jo vuosia.

Huuleni ovat myös alkutalven myötä kuivuneet ja röhelöityneet ahkerasta rasvaamisesta huolimatta. Useimmat huulipunat- tai kiillot eivät todellakaan näytä kauniilta tällaisilla huulilla, päinvastoin rohtuneisuus ja kuivuus vain korostuvat. Pelastuksenani ovat olleet kevyemmät hoitavat huulituotteet sekä sävyttävät huulivoiteet. Esimerkkinä vaikkapa Max Factorin Xperience Sheer Gloss Balm ja YR:n Blackberries huulirasva. Koostumukseltaan voidemaiset sekä kevyesti väriä antavat tuotteet eivät tuo ongelmaa niin paljon esiin, mutta tekevät ilmeestä raikkaamman ja meikistä huolitellumman oloisen. Ja tietysti vielä kosteuttavat ja suojaavat huulia.

YR ja MF.

Proffs Ocean Mist muotoilusuihke muistuttaa mielestäni suolasuihketta (ja sitähän tämä kai periaatteessa onkin). Tällä saa jonkin verran tuuheutta kuiviin hiuksiin puristeltuna, mutta parhaiten toimii omassa käytössäni pitämään letit tai nutturat kuosissaan. Eli suihkauttelen ensin tätä käsiin ja "rutistelen" sitten kuivaan tukkaan erityisesti pituuksiin. Sen jälkeen letitys tai hiukset nutturalle (töihin lähtiessä). Hiukset eivät karkaile nutturasta tai letti hapsota ihan niin paljon kuin ilman suihketta. Aikaisemmin yritin suihkia tätä suoraan hiuksiin, mutta lopputulos oli makuuni liian koppura ja tönkkö. Yllättäjä, sillä joskus epäilin toimivuutta ja että tuleekohan tälle lainkaan käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti