perjantai 20. marraskuuta 2015

Himalajan kristallisuolasaippua

Poikkesin kaupunkireissulla ohimennen life-myymälässä ja silmiini osui suolasaippuoita. Olen suolasaippuoista parista blogista joskus lukenutkin, mutta unohtanut sittemmin koko asian. Tuisan saippua kustansi 4,95 e, joten tuohon hintaan ei kukkaro kevene liikaa, vaikka tuote ei niin miellyttäisikään.


Tuisa Himalajan kristallisuolasaippuan pakkaus infoaa seuraavasti: "Suola puhdistaa ja desinfioi sekä sen mineraalit ravitsevat ihoa ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa. Kristallisuolasaippuasta on apua mm. allergiaan, atopiaan, akneen, kuivaan ihoon, psoriin ym." Suola onkin erittäin puhdistavaa, joten muita pesutuotteita ei tarvitsisi tämän ohella käyttää.

Ensin palaa kastellaan ja pyöritellään käsissä. Sen jälkeen käsillä pestään ihoa. Lopuksi huuhdellaan huolellisesti. Saippuan pinta on hyvin kova ja karhea, joten kannattaa olla hellävaraiset otteet saippuaa käsiin hieroessaan. Aluksi tuntui, että eihän tästä irtoa mitään käsiin, mutta kasvoille levitettäessä suolaisuuden todellakin huomasi, jos tätä eksyi vähänkään huulille ja suuhun.


Olen pessyt tällä suihkussa kasvoja muutaman kerran viikossa ja iho vaikuttaa tykänneen. Ihon sävy on tasaisempi ja epäpuhtaudet ovat selkeästi vähentyneet. Vaikea vielä sanoa johtuuko tämä yksistään suolasaippuasta, mutta eipä tuo ainakaan hallaa ole tehnyt. Välillä olen pessyt suolalla jalkapohjat, mutta näkyvämpää vaikutusta kovettumiin en ole vielä ainakaan havainnut.

Optimaalisen hyödyn tästä saisi varmaan jättämällä muut kylpy- ja puhdistustuotteet sikseen ja ottamalla tämän ihan päivittäiseen käyttöön. On vaan ikävä kyllä aika "tylsä" suihkukaveri (ei vaahtoa, ei tuoksu) ainoaksi pesutuotteeksi.

Tätä voisi käyttää myös deodoranttina, mutta siihen kokeiluun taidan olla liian skeptinen. Paketissa on myös vinkki suolan jättämisestä iholle vaikuttamaan saunan ajaksi. Tuota jälkimmäistä voisin hyvinkin ihan uteliaisuudesta testata.


Saippua tuntuu painavalta normaaleihin palasaippuoihin verattuna. Ulkonäkö on kaunis (vähän kuin joku koristekivi tms.). Omassa kappaleessa tosin näkyy jo hieman käytön jälkiä. Kannattaa muuten katsoa ettei saippua jää lillumaan saippua-astiassa veteen, sillä liika märkyys tekee pinnasta entistä röhelöisemmän.

Kaiken kaikkiaan ihan tyytyväisin mielin jatkan kristallisuolasaippuan käyttöä.

Onko suolasaippuat tuttuja?

2 kommenttia:

  1. Multakin löytyy suolasaippua, mutta se on jäänyt vähälle käytölle. En oikein osannut sanoa vaikuttiko se mitenkään ihoon :)

    VastaaPoista
  2. Itselläni näyttäisi toimivan näin satunnaisestikin käytettynä kasvojen pesussa, mutta nähtäväksi jää, miten pelittää pidemmässä käytössä.

    VastaaPoista