tiistai 9. kesäkuuta 2015

1,5 litraa Tigiä

Itselläni on ollut jokseenkin ristiriitainen suhtauminen Tigin tuotteisiin. Joskus noin 12 vuotta sitten tuli käytettyä useampi puteli Oatmeal & Honey hoitoainetta, joka oli kuivien ja käsiteltyjen hiusteni pelastus. Tuolloinhan Tigi oli todellakin "hinnoissaan" ja sitä ostelin kampaajaltani tai kampaamokaupoista (nettikauppojen salat aukesivat itselleni vasta hieman myöhemmin).

Vanhat versiot. Kuva täältä.

Muutama muu kokeilemani shampoo/hoitoaine aiheuttikin sitten pettymyksen, sillä ne vain lähinnä kuivattivat ja takuttivat hiuksia. Eivät olleet mielestäni sen ihmeempiä kuin tavalliset markettituotteet, mutta tuoksuivat toki hyvälle ja pullot olivat pirteän värisiä. Pari muotoilutuotettakin on tullut ajan saatossa kokeiltua, mutta ovat myös olleet vain "ihan ok". Eli ei niin erikoisia, että olisin hankkinut uudelleen. Siitä johtuen mielsinkin pitkään Tigit ylihinnoitelluiksi (ja -arvostetuiksi), suosion kaiketi perustuessa suurelta osin tuoksuihin ja trendikkäisiin pakkauksiin.

Nykyään Tigiä löytyy kyllä ihan kohtuullisilla hinnoilla monestakin verkkokaupasta ja esimerkiksi Tokmanni myy joitain merkin tuotteita. 

Olenkin joutunut kääntämään kelkkani, löydettyäni Tigin Catwalk Headshot Reconstructive shampoon ja Reconstructive Intense hoitoaineen. Kyllä Tigiltä löytyy näköjään myös niitä hyvin toimiviakin juttuja :)


750 ml:n pullot olivat NordicFeel.fi nettikaupassa 12,50 e/kpl! Ei todellakaan paha hinta näistä "jättipulloista". Näiden pitäisi sopia erityisen hyvin värjätyille tai kemiallisesti käsitellyille hiuksille.

Pumpuilla varustetut pullot ovat näppäriä käyttää ja ulkomuotokin miellyttää silmääni. Ainoa huono puoli on pullojen identtisyys. Shampoota ja hoitoainetta ei erota muuten kuin lukemalla pullojen kyljestä. Suihkussa ilman laseja tai piilareita tämä tapahtuu siis tihrustellen. Olenkin laittanut putelit käyttöjärjestykseen, shampoo vasemmalle ja hoitoaine oikealle. Näin ei tarvitse alkaa joka kerta tavaamaan tekstejä pulloista.

Tuoksu on molemmissa taivaallinen; raikas sekä pehmeän (pipar)minttuinen ja aavistuksen karkkimaisen sokerinen. Tulee mieleen Polka-karkit tai lapsuuden herkkua olleen valkoisen punaraidallisen minttutoffeen aromit.

Shampoo on koostumukseltaan paksua ja se vaahtoaa runsaasti sekä pehmeästi. Puhdistaa hiukset tehokkaan tuntuisesti. Ei pese kuitenkaan narskuvan puhtaaksi, vaan hiuspohja tuntuu miellyttävän raikkaalta ja puhtaalta.


Hoitoainetta hiukseni tuntuvat imaisevan shampoon jälkeen runsaasti. Vaikka näistä löytyykin hoitavien ainesosien lisäksi silikoneja, niin tarvitsen lisäksi jätettäviä hoitoaineita, jotta hiusten selvittely onnistuu hellävaraisesti.

Lopputuloksena tukka on pehmeä ja kiiltävä. Hiuksista löytyy sopivasti myös kuohkeutta. En käytä ihan jokaisessa pesussa (vaikka mieli tekisi), sillä välillä hiukseni kaipaavat tuuheuttavia ja/tai silikonittomia tuotteita latistumista ja velttoutta ehkäisemään. Pirteä mintuinen tuoksu säilyy ainakin omissa pitkissä hiuksissa melko pitkään. Ihastuttavan raikas ja sopivan hoitava kaksikko etenkin näin kesällä käytettäväksi.


4 kommenttia:

  1. Moikka! Haastoin sut blogihaasteeseen, saa skipata jos ei nappaa!
    http://highandlight.blogspot.fi/2015/06/the-liebster-award.html

    VastaaPoista
  2. Nää on parhautta mutta jessus kun ehtii kyllästyä näihin jättipurkkeihin ajansaatossa. Pidän siksi itse taukoa Tigin jättikokoisista tuotteista. :D

    VastaaPoista
  3. Niinpä :) Monesti tulee ajateltua, että en hommaa jatkossa enää jättiputeleita, mutta sorrun niitä kuitenkin ostamaan.

    VastaaPoista